• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Áčko starších žiakov na Slávii pre Balaščáka a Belanskú

Daniel Balaščák (Tenisová akadémia Prešov) a Lea Belanská (TC Topoľčany) sa stali víťazmi turnaja starších žiakov kategórie A na dvorcoch TK Slávia STU Bratislava. Balaščák si vo finále dvojhry poradil s domácim hráčom Georgeom Shilovom hladko 6:1, 6:3. Balaščák po boku klubového spoluhráča Filipa Drába získal prvenstvo aj vo štvorhre, v záverečnom dueli si poradili s párom Elias Kral, Jakub Madej (Tenisová akadémia Prešov, TK Mladosť Košice) 6:2, 6:4.

Belanská si v súboji o titul poradila s Nikol Sevald (OZ Talent NiZa Bratislava) 6:2, 7:6(2). Vo štvorhre zvíťazili Yasmin Vavrová s Vanessou Novákovou (TK Slávia STU Bratislava, TC EMPIRE Trnava), ktoré vo finále zdolali pár Terezka Gáliková, Nikol Sevald (TK Slávia STU Bratislava, OZ Talent NiZa Bratislava) 6:2, 7:5.

04. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: SR do štvrťfinále!

Slovenské tenistky do 14 rokov postúpili z prvého miesta v skupine do štvrťfinále majstrovstiev sveta družstiev. Po výhrach nad Ukrajinou a Ekvádorom si v záverečnom stretnutí tretej skupiny poradili s piatou nasadenou Kolumbiou a zvíťazili hladko 3:0. Body v dvojhrách získali Renáta Jamrichová a Lucia Hradecká, vo štvorhre pridali tretí bod Jamrichová s Kiarou Žabkovou.

04. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Horanský aj Klein prehrali

Filip Horanský (na snímke) ani Lukáš Klein nepostúpili do štvrťfinále dvojhry na challengeri 80 v Liberci (44 820 EUR, antuka vonku). Nad sily dvadsaťosemročného Horanského bol veterán Malek Jaziri z Tuniska, ktorému podľahol 4:6, 3:6 za 88 minút. Klein, zverenec Petra Vlka v NTC, odohral vyrovnanejší zápas s piatym nasadeným Holanďanom Boticom Van De Zandschulpom. V koncovke však napokon ťahal za kratší koniec a podľahol mu 4:6, 6:3, 5:7 za 150 minút.

04. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová do štvrťfinále

Anna Karolína Schmiedlová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 250 v rumunskom Kluži (235 238 USD, antuka vonku). V osemfinálovom súboji so šiestou nasadenou Slovinkou Kajou Juvanovou zvíťazila 7:6(7), 6:0 za 96 minút. V tajbrejku prvého setu odvrátila hráčka NTC tri setbaly súperky a následne už v zápase dominovala. V súboji o postup do semifinále si zmeria sily s kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou zo Srbska.

FOTO: fb/winnersopen

04. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ME U18: Slovenky o 7. miesto

Slovenské tenistky do 18 rokov budú na majstrovstvách Európy družstiev bojovať o konečné siedme miesto. V druhom stretnutí nestačili na výber Českej republiky a podľahli mu 1:2. V záverečnom stretnutí zabojuje družstvo kapitána Rastislava Nakládala proti reprezentácii Španielska.

03. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: SR blízko štvrťfinále!

Slovenské tenistky do 14 rokov sú blízko k postupu do štvrťfinále majstrovstiev sveta družstiev. Tím v zložení Renáta Jamrichová, Lucia Hradecká a Kiara Žabková pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha zvíťazil v Prostějove aj vo svojom druhom vystúpení v tretej skupine, tentoraz nad výberom Ekvádoru 3:0. V pondelok si poradili s Ukrajinou 2:1, v poslednom stretnutí skupiny ich v stredu čaká piaty nasadený tím Kolumbie. V prípade víťazstva budú Slovenky víťazkami skupiny a postup do štvrťfinále budú mať istý.

03. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Molčan ďalej, Martin nie

Alex Molčan (na snímke) postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 80 v Liberci (44 820 EUR, antuka vonku). V pozícii turnajovej osmičky si v úvodnom zápase poradil so skúseným Holanďanom Robinom Haasem a hladko zvíťazil 6:1, 6:4 za 64 minút. Zverenec trénera Ladislava Simona a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom súboji zmeria sily s domácim držiteľom voľnej karty Daliborom Svrčinom.

03. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová v derby úspešne

Anna Karolína Schmiedlová (na snímke) postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 250 v rumunskom Kluži (235 238 USD, antuka vonku). V úvodnom zápase si poradila s krajankou Viktóriou Kužmovou a zdolala ju 6:4, 6:2 za 75 minút. Vo vzájomnej bilancii vedie Schmiedlová už 3:1, pričom všetky doterajšie duely sa odohrali na antuke.

03. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

V auguste štyri turnaje ITF

V auguste sa na Slovensku uskutočnia turnaje kategórie ITF pod názvom Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. Ide o sériu štyroch podujatí - jedného ženského a troch mužských, každé s dotáciou 15 000 USD. Úvodné dva turnaje sa odohrajú na vonkajších antukových dvorcoch Národného tenisového centra, tretí bude na dvorcoch TK Slávia STU Bratislava a posledný štvrtý budú hostiť v Žiline.

03. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Seniorský turnaj ITF S100 v Levoči sa začína už túto sobotu

Na dvorcoch TK Levoča sa už v sobotu 7. augusta začínajú Medzinárodné majstrovstvá Slovenska seniorov - seniorský turnaj pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie ITF S100. Cieľom organizátorov je toto podujatie spopularizovať a zorganizovať ho na takej úrovni, aby sa z neho stala každoročná akcia a už v budúcom roku mohli zvýšiť úroveň na kategóriu S200. Turnaj vyvrcholí finálovými zápasmi 10. augusta.

03. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: Slovenky víťazne!

Slovenské tenistky do štrnásť rokov zvíťazili vo svojom prvom vystúpení na majstrovstvách sveta tímov (2. - 8. august, Prostějov, Česká republika) nad Ukrajinou 2:1. Úvodný bod dievčat pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha získala Renáta Jamrichová, ktorá si hladko poradila so Sofiou Michajlecovou 6:1, 6:1.

02. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ME U18: Slovenky bez semi

Slovenské tenistky do 18 rokov nastúpili vo štvrťfinále finálovej skupiny majstrovstiev Európy družstiev v Granville proti favorizovanému domácemu Francúzsku. Najvyššie nasadený tím z krajiny galského kohúta zvíťazil v stretnutí 2:1. Slovenské družstvo v zložení Bianca Behúlová, Sara Suchánková a Radka Zelníčková pod vedením kapitána Rastislava Nakládala prehrávalo po dvojhrách 0:2, korekcia výsledku prišla vďaka záverečnej štvorhre. Do semifinále postupujú Francúzky, Slovenky budú bojovať o 5. - 8. miesto. V utorok si zmerajú sily s výberom Českej republiky.

02. 08. 2021
Aktuality Více zde