• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Klein pokračuje, Gombos končí

Lukáš Klein (na snímke) postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 125 v rakúskom Salzburgu (145 000 EUR, antuka vonku). V úvodnom tesnom zápase zvíťazil nad domácim hráčom Dennisom Novakom, ktorého zdolal 7:5, 5:7, 6:3 za 140 minút. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom kole zmeria sily s tretím nasadeným Rakúšanom Sebastianom Ofnerom.

11. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík postúpil, Molčan vypadol

Jozef Kovalík (na snímke) sa prebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 125 v nemeckom Braunschweigu (145 000 EUR, antuka vonku). V úvodnom kole si vo vyrovnanom zápase poradil s domácim držiteľom voľnej karty Rudolfom Mollekerom a zdolal ho 4:6, 6:3, 6:4 za 135 minút. Ďalším súperom zverenca Borisa Borgulu bude ôsmy nasadený Španiel Pedro Martinez.

11. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Juniorky v debli ďalej

Renáta Jamrichová (na snímke) s Taliankou Federicou Urgesiovou postúpili do druhého kola juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Šampiónky Australian Open zdolali v prvom kole ako nasadené dvojky rumunsko-americký pár Mara Gaeová, Ariana Anazagastyová-Pursoová 7:6(4), 6:4. Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra si na trávnatom podujatí úspešne počína aj vo dvojhre, keď postúpila do osemfinále.

11. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Barháčová s dvomi titulmi z TEJT 3 do 16 rokov v Slovenskej Ľupči

Sofia Barháčová získala titul v dvojhre i vo štvorhre na medzinárodnom turnaji TEJT 3 do 16 rokov v Slovenskej Ľupči. Druhá nasadená hráčka si v singlovom finále poradila s päťkou pavúka Dianou Petrášovou, ktorú zdolala 6:1, 2:6, 6:2. Vo štvorhre po boku Viktórie Novákovej zdolali vo finále tretí nasadený ukrajinský pár Medvjedevová, Trošinová 6:4, 6:4. Pre stále iba trinásťročnú Barháčovú sú to druhé dva tituly na okruhu TE vo vekovej kategórii do 16 rokov.

10. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Sýkora so singlovým titulom z TEJT 3 v Jerevane

Samuel Sýkora získal titul vo dvojhre na medzinárodnom turnaji TEJT 3 hráčov do 14 rokov v Jerevane. Vo finále zvíťazil v pozícii nasadenej jednotky nad Čechom Kristiánom Šimekom, ktorého zdolal 6:4, 6:1. Vo štvorhre chlapci nastupovali spolu, v súboji o titul prehrali s cyperským párom Karakatsianis, Vrahimis  vo vyrovnanom zápase 7:5, 4:6, 7-10. Pre trinásťročného Sýkoru bol singlový titul vôbec prvým vo dvojhre, ktorý získal na okruhu Tennis Europe v kategórii do 14 rokov.

10. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Deblistky vypadli

Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou neuspeli v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole nestačili na domáci britský pár Naiktha Bainsová, Maia Lumsdenová a podľahli mu 3:6, 7:6(5), 3:6 za 156 minút. Slovensko tak na tráve All England Clubu má svoje zastúpenie už iba v juniorskej kategórii.

FOTO: Marleen Fouchier

10. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Jamrichová pokračuje

Renáta Jamrichová postúpila do osemfinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole zdolala v pozícii nasadenej päťky Američanku Arianu Anazagastyovú-Pursoovú po trojsetovom boji 6:7(6), 6:1, 7:6 (10:8). Šestnásťročná zverenka trénera Jána Matúša odvrátila v rozhodujúcom sete dva mečbaly. V súboji o postup do štvrťfinále si zmeria sily s Dánkou Rebeccou Munkovou Mortensenovou.

FOTO: Marleen Fouchier

10. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

ME U14: Slovenky bronzové!

Slovenské dievčatá do 14 rokov získali bronzové medaily na majstrovstvách Európy tímov (7. - 9. júla, Loano, Taliansko).Tím v zložení Nikola Farkašová, Kali Šupová a Flóra Rablánska pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha zvíťazil v súboji o tretie miesto nad najvyššie nasadeným družstvom z Veľkej Británie 2:1. Slovenky si zároveň vybojovali účasť na majstrovstvách sveta tímov do 14 rokov, ktoré sa už tradične uskutočnia v Prostějove.

09. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová s Drugdovou s deblovým titulom z ITF WTT W15 v Monastire

Katarína Kužmová so Salmou Drugdovou získali deblový titul na turnaji ITF WTT W15 v Monastire. Štvrtý nasadený pár sa mal vo finále stretnúť s ruskými jednotkami pavúka Aglajou Fedorovovou s Elizavetou Šebekinovou, ktoré však na súboj nenastúpili. Pre Kužmovú je to siedmy deblový titul na ženskom okruhu ITF, Drugdová sa tešila vôbec po prvý raz.

09. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Jamrichová ďalej

Renáta Jamrichová suverénne postúpila do druhého kola dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Piata nasadená hráčka zvíťazila v úvodnom zápase nad Rumunkou Marou Gaeovou, ktorú zdolala 6:0, 6:4 za 49 minút. Šestnásťročná zverenka trénera Jána Matúša sa na tráve v All England Clube predstaví aj vo štvorhre, spolu s Taliankou Federicou Urgesiovou tvoria druhý nasadený pár. V prvom zápase Jamrichová opäť narazí na Gaeovú, ktorá nastúpi po boku Američanky Ariany Anazagastyovej-Pursoovej.

09. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Pokorný s deblovým titulom z ITF WTT M25 v Nemecku

Lukáš Pokorný získal titul vo štvorhre na turnaji ITF WTT M25 v nemeckom Marburgu. Spolu s domácim Timom Stodderom potvrdili pozíciu najvyššie nasadeného páru, vo finále zdolali české trojky pavúka Dominika Rečka s Danielom Siniakovom 6:4, 6:1 za 61 minút. Pre dvadsaťjedenročného hráča Národného tenisového centra je to šiesty deblový titul na okruhu ITF, druhý po boku Stoddera.

09. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

ME U14: Slovenky o tretie miesto

Slovenské dievčatá do 14 rokov zabojujú na majstrovstvách Európy tímov (7. - 9. júla, Loano, Taliansko) o bronzové medaily. Tím v zložení Nikola Farkašová, Kali Šupová a Flóra Rablánska pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha nestačil v semifinále na výber Rumunska a podľahol mu 0:3. Slovenky, ktoré sú na ME štvrtým nasadeným tímom, nastúpia v súboji o tretie miesto proti najvyššie nasadenému družstvu Veľkej Británie.

08. 07. 2023
Aktuality Více zde