• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

Šéf ITF do Bratislavy

David Haggerty, prezident Medzinárodnej tenisovej federácie, príde 30. januára do Bratislavy na oficiálnu návštevu. Šéf svetového tenisu z USA, od roku 2015 nástupca Taliana Francesca Ricci Bittiho, príde na Slovensko po prvý raz a zúčastní sa na kvalifikačnom stretnutí svetovej skupiny Davisovho pohára Slovensko – Kanada 1. a 2. februára v AXA aréne NTC.

09. 01. 2019
Davis Cup Více zde
 
news img

Kapitáni rovnakí, Mečíř v NTC

Kapitánmi reprezentačných tímov Slovenska budú aj v roku 2019 Dominik Hrbatý a Matej Lipták, s ktorými predĺžil STZ zmluvy. Kým Hrbatý začne svoj druhý rok pôsobenia vo funkcii daviscupového kapitána, Lipták je na fedcupovej lavičke nepretržite od roku 2009. Olympijský šampión Miloslav Mečíř (na obr.), bývalý kapitán daviscupového tímu Slovenska (1994 – 2017), bude od roku 2019 športovým riaditeľom NTC.

20. 12. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Predpredaj na SR - Kanada

Na lákavé daviscupové stretnutie Slovensko - Kanada v NTC aréne naplno beží predpredaj vstupeniek. Tím slovenského kapitána Dominika Hrbatého čaká  s javorovými listami 1. a 2. februára 2019 kvalifikácia o postup na finálový turnaj zreformovaného Davisovho pohára. Stretnutie sa bude hrať na antuke v NTC aréne v Bratislave. Pre slovenských tenisových fanúšikov to po dlhšom čase bude jedinečná príležitosť opäť vidieť na vlastné oči v akcii svetových tenistov. Ak prídu Kanaďania s najsilnejšou zostavou s Milosom Raonicom, niekdajším tretím hráčom sveta, Denisom Shapovalovom, tenistom atakujúcim TOP 20, skúseným Vasekom Pospísilom, či talentovaným Felixom Augerom-Aliassimom, uvidia diváci mimoriadne stretnutie.

12. 12. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Začalo sa odratúvanie

Aj Slovensko je uprostred aktuálneho daviscupového diania. Začalo sa odratúvanie: do termínu 12 kvalifikačných stretnutí reformovanej súťaže chýba od dnes 60 dní. V tucte súbojov je aj súperenie Slovensko - Kanada 1. - 2. februára v NTC v Bratislave. Z 24 krajín postúpi 12 na premiérový finálový turnaj v Madride, kde majú už účasť istú Chorvátsko, Francúzsko, USA, Španielsko, Argentína, Veľká Británia.

03. 12. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Kliknite si na radosť

Daviscupové víťazstvo Slovenska v NTC aréne nad Bieloruskom posunulo tím kapitána Dominika Hrbatého do februárovej kvalifikácie s Kanadou, ktorá rozhodne o tom, kto bude bojovať v novembri 2019 o šalátovú misu. Kližan a spol. túžia po účasti na finálovom vyvrcholení 18 tímov, ktoré  sa stretnú na jeseň v Madride. Krátkym filmom si pripomeňme radosť z výhry nad Bieloruskom. Kliknite si na radosť!

08. 11. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Proti Kanade na antuke

Kvalifikácia o postup na finálový turnaj Davisovho pohára Slovensko - Kanada sa 1. a 2. februára 2019 uskutoční v NTC v Bratislave na antuke. Víťaz súboja postúpi na novembrový finálový turnaj 18 tímov v Madride.

06. 11. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

SR s Kanadou doma!

Slovenskí tenisti privítajú v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Davisovho pohára Kanadu. Rozhodol o tom utorňajší dodatočný žreb v londýnskej centrále ITF. Hrať sa bude 1.a 2. februára 2019, víťaz zápasu si vybojuje účasť v Madride.

 

30. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Hrbatý o postupe medzi elitu

Po postupe do svetovej skupiny Davisovho pohára ním lomcovali veľké emócie. Kapitán slovenského tímu Dominik Hrbatý sa vyznal, že návrat medzi elitu znamená pre neho vari ešte viac ako postup do finále prestížnej súťaže v roku 2005. ,,Keď som začínal s týmto tímom, mal som tajné želanie dostať sa hneď prvý rok do svetovej skupiny. Môj sen sa splnil. Také emócie ako dnes som nemal ani vo finále proti Chorvátom. Vtedy som si išiel svoje, nevnímal som veľmi okolie a plne som bol koncentrovaný na zápasy. Dnes som to celé prežíval oveľa intenzívnejšie. Som hrdý na to, že môžem byť lídrom tohto tímu," uviedol Hrbatý, ktorý vyzdvihol výkony Martina Kližana.

27. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Pozrite sa za kulisy

Daviscupový tím Slovenska prežíval eufóriu. Do šatne prišli blahoželať hráčom po výhre nad Bieloruskom a postupe do svetovej skupiny prezident zväzu Tibor Macko, generálny sekretár Igor Moška aj bývalý kapitán Miloš Mečíř. Na tlačovú konferenciu prišli všetci, ktorí priložili ruku k dielu. Emócie lomcovali kapitánom Dominikom Hrbatým a nakazil nimi aj Martina Kližana. ,,Toto bol môj najväčší zážitok v kariére,” povedal Kližko. Pozrite sa za kulisy.

27. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Kližan to dokázal!

Slovenskí tenisti sa po 13-ročnej prestávke predstavia vo svetovej skupine Davisovho pohára. V dueli o účasť medzi elitou totiž vyhrali nad Bieloruskom 3:1. O rozhodujúci tretí bod sa na antuke v bratislavskom NTC postaral Martin Kližan, ktorý v súboji tímových jednotiek zdolal Jegora Gerasimova 6:4, 6:3. Kližan bol hlavným strojcom úspechu, keď vyhral obe dvojhry a uspel aj v sobotňajšej štvorhre po boku Filipa Poláška.

27. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

SR vedie po štvorhre 2:1!

Slovenskí tenisti vedú v stretnutí o postup do svetovej skupiny Davisovho Pohára nad Bieloruskom 2:1. O druhý bod pre domáce farby sa v sobotňajšej štvorhre postarali Filio Polášek s Martinom Kližanom, ktorí na antuke v bratislavskom NTC zdolali pár Max Mirnyj, Andrej Vasilevskij 6:7 (5), 6:4, 6:3. Triumf Slovenska mohol spečatiť Kližan v prípade víťazstva nad bieloruskou jednotkou Jegorom Gerasimovom.

27. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Slovensko do toho!

V sobotu od 13.00 pokračuje v NTC súboj Slovensko - Bielorusko v Davisovom pohári. Nerozhodný stav 1:1 po prvom dni je prísľubom dramatických zápasov. Príďte povzbudiť našich reprezentantov a pomôcť im vybojovať postup do svetovej skupiny. Slovensko, do toho! Foto: Roman Benický

26. 10. 2018
Davis Cup Více zde