• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

DC 2017: SR s Maďarskom

Slovensko privíta v súboji 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára v roku 2017 na domácej pôde Maďarsko. ,,Je to prijateľný žreb. S Maďarmi sme hrali v tomto roku, darilo sa nám proti nim, ale súpera nemožno podceniť. O povrchu je ešte predčasné hovoriť," komentoval žreb kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř.

22. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Slovensko v DC nasadené

Slovensko bude pri londýnskom daviscupovom žrebe pre rok 2017 vo štvrtok o 14.00  nasadené. Štvoricu nasadených v I. skupine euro-africkej zóny tvoria Slovensko, Ukrajina, Holandsko, Rakúsko. 

19. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Zostáva 3:0, pre dážď sa nehrá

Výsledok stretnutia play off o svetovú skupinu Davisovho pohára v Olympijskom parku v Sydney Austrália - Slovensko 3:0 je konečný. Nedeľňajšie dvojhry sa pre dážď už nehrajú. Slovenská výprava letí domov podľa plánu v pondelok.

18. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Rozhodnuté: Austrália - SR 3:0

 Slovenskí tenisti budú aj v roku 2017 účinkovať v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára. V barážovóm stretnutí o účasť vo svetovej skupine totiž prehrávajú na tráve v Sydney s domácou Austráliou už 0:3. O rozhodujúci tretí bod pre austrálske farby sa v sobotňajšej štvorhre postarali Sam Groth s Johnom Peersom, ktorí v aréne Kena Rossewalla zdolali pár Andrej Martin, Igor Zelenay 6:4, 6:2, 6:7 (3) a 7:6 (2).

17. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Súper potvrdil, že je favorit

Podľa slovenského daviscupového kapitána Miloslava Mečířa Austrálčania v úvodný deň potvrdili úlohu favorita. "Je smutné, že po prvom dni prehrávame 0:2, no Austrália bola favoritom. Kyrgios i Tomic hrali veľmi dobre, cítili sa na tráve pohodlnejšie ako naši, mali väčšiu sebadôveru.

16. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

SR prehráva v Sydney 0:1

Slovensko prehráva po úvodnej dvojhre play off o postup do svetovej skupiny Davisovho pohára s Austráliou na tráve v Sydney 0:1. Prvý bod domácich získal Nick Kyrgios víťazstvom nad Andrejom Martinom 6:3, 6:2, 6:4. Zápas trval 99 minút.

16. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Slováci na žreb loďou

Slovenskí tenisti sa viezli na štvrtkový žreb daviscupového stretnutia Austrália - Slovensko, ktorý sa uskutočil pod sydneyskými mrakodrapmi, loďou. Tím využil cestu na spomienkovú fotografiu so slávnym pozadím Sydney Harbour Bridge. Z miesta žrebu v Sydney Harbour, ktorý moderoval niekdajší skvelý deblista Todd Woodbridge, sa naskytol impozantný pohľad na sydneyskú operu.

15. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

V Sydney otvárajú Kyrgios - Martin

Austrálska tenisová jednotka Nick Kyrgios a slovenská dvojka Andrej Martin nastúpia v piatok o 3.00 ráno SELČ proti sebe v úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára. V druhom singli si na tráve v Ken Rosewall aréne zmerajú sily Bernard Tomic a slovenská jednotka Jozef Kovalík. Rozhodol o tom štvrtkový žreb upristred mrakodrapov v Sydney.

15. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Naša jedenástka v Sydney

Daviscupová reprezentácia merala ďalekú cestu k protinožcom za ďalším pokusom postúpiť do elitnej šestnástky najprestížnejšej súťaže. Slovenský tím v Sydney má 11 členov. Pred štvrtkovým žrebom sa všetci zišli za jedným stolom na tradičnom bankete. Ako prezdrádza fotografia, pred náročným víkendom v tíme vládne príjemná atmosféra.

14. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Dve legendy spolu

Spoznávate? Miloša Mečířa, kapitána slovenského daviscupového tímu, určite. Olympijského šampióna a slovenskú tenisovú legendu máme na očiach často. Ale 8-násobného grandslamového víťaza Kena Rosewalla, 81-ročnú austrálsku legendu, po ktorej nesie meno aréna v Olympijskom parku, kde sa bude od piatka hrať Davis Cup Austrália - Slovensko, predsa len tak často nevídame. Stretli sa na bankete v predvečer baráže o postup do svetovej skupiny a takto zapózovali pred objektívom.

14. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Mečíř spomínal na Sydney

Daviscupová reprezentácia Slovenska absolvovala v Sydney v utorok prvú oficialitu - tradičnú tlačovú konferenciu pred štvrtkovým žrebom play off o postup do svetovej skupiny proti Austrálii. Zastúpenie austrálskych médií bolo skromnejšie.

13. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

V Sydney je bez slnka chladno

 Slovenskí tenisti si už vyskúšali trávnatý povrch položený na harde v Ken Rosewall Arene v Olympic Parku v Sydney, dejisku víkendového daviscupového play off o postup do svetovej skupiny proti Austrálii. ,,K hlavnému dvorcu nemali hráči po prvom teste pripomienky,“ informuje zo Sydney Vladimír Habas, vedúci slovenskej výpravy. ,,Trénujeme aj na tradičných trávových dvorcoch v klube vzdialenom asi pol hodiny z hotela. Tie už nie sú také kvalitné ako kurt, na ktorom sa bude hrať. Oba tímy majú, samozrejme, rovnaké podmienky,“ poznamenáva Habas. Tréningové dvorce si v prvý deň pobytu išiel vyskúšať Norbert Gombos s trénerom Dominikom Hrbatým a potom aj deblový pár Andrej Martin, Igor Zelenay.

12. 09. 2016
Davis Cup Více zde