• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

DC tím SR už v Sydney

,,Už sme kompletne v Sydney. Dorazil aj Dominik Hrbatý, Norbert Gombos bol v Sydney prvý," informoval vedúci slovenskej výpravy Vladimír Habas z dejiska daviscupového play off stretnutia o postup do svetovej skupiny Austrália - Slovensko 16. - 18. septembra 2016. ,,Je polnoc sydneyského času a po únavnej ceste sa tešíme na spánok," dodal Habas v kontaktnej správe zo Sydney. 

11. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Ani Lacko nejde do Austrálie

Daviscupový tím Slovenska poletí túto sobotu do Sydney bez dvoch svojich najlepších hráčov. Po Martinovi Kližanovi sa ospravedlnil aj Lukáš Lacko. V tíme kapitána Miloslava Mečířa ho nahradí Norbert Gombos. Zostavu tvorí teda kvarteto (na obr.), ktoré v júli zdolalo Maďarsko a vybojovalo postup do play off o svetovú skupinu. Stretnutie na tráve v Sydney sa hrá 16. - 18. septembra.

09. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Do Sydney bez Kližana!

Martin Kližan, aktuálna slovenská jednotka, nepoletí v sobotu do Sydney s tímom Slovenska na súboj play off o postup do svetovej skupiny Davisovho pohára proti Austálii (16. - 18. septembra 2016). ,,Martin mi to oznámil dnes. Predpokladal som, že bude napokon v tíme chýbať," povedal kapitán daviscupového tímu Slovenska Miloslav Mečíř. Ako náhradník bol nominovaný Jozef Kovalík. Kližan ako dôvod uviedol zdravotné problémy s nohou, širšie sa k tomu vyjadril na facebookovej stránke.

07. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Kližan je proti Austrálii otázny

Martin Kližan, Lukáš Lacko, Andrej Martin, Igor Zelenay figurujú v nominácii na barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára proti Austrálii (16.-18. septembra na tráve v Sydney). Austrálsky kapitán Lleyton Hewitt by mal vyrukovať so štvoricou Nick Kyrgios, Bernard Tomic, John Peers, Sam Groth, v zálohe sú ešte John Millman a James Duckworth. Foto: TASR

06. 09. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Do Sydney pôjde aj Hrbatý!

Dominik Hrbatý, dlhoročná daviscupová opora, sa vracia do slovenského tímu. Svoje trénerské služby ponúkol v play off stretnutí o postup do svetovej skupiny s Austráliou 16. - 18. septembra v Sydney. V tíme kapitána Miloslava Mečířa nahradí jednorazovo trénera Karola Kučeru, ktorý sa z príjemných rodinných dôvodov cesty k protinožcom zriekol.

26. 08. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

DC v Sydney na tráve

Dejiskom play off stretnutia o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára (16.-18. septembra) medzi tenistami Austrálie a Slovenska bude Ken Rosewall Arena v Olympijskom parku v Sydney. Austrálska tenisová federácia oznámila, že duel sa odohrá na trávnatom povrchu. Ten dočasne prekryje pôvodný tvrdý povrch v aréne.

10. 08. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Austrália oznámi dejisko v stredu

Austrálska tenisová federácia oznámi dejisko a povrch stretnutia play off o postup do svetovej skupiny Davisovho pohára 16. - 18. septembra 2016 so Slovenskom až v stredu tento týždeň. Usporiadateľská federácia Tennis Australia požiadala o odklad Medzinárodnú tenisovú federáciu.

08. 08. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Žreb DC: SR do Austrálie!

Slovensko sa v play off o postup do svetovej skupiny Davis Cupu 16. - 18. septembra 2016 stretne s Austráliou.  Tím kapitána Miloslava Mečířa opäť nebude mať výhodu domáceho prostredia. Na súboj cestuje k protinožcom! Slovensko po tretí raz za sebou hrá baráž a po tretí raz cestuje za súperom. Predvlani do USA, vlani do Poľska, na jeseň do Austrálie. Austrália v 1. kole svetovej skupiny 2016 prehrala na tráve v melbournskom Kooyongu s USA 1:3,  preto teraz hrá o záchranu. S 28 titulmi (naposledy 2003) je Austrália druhou najúspešnejšou krajinou daviscupovej histórie. Kapitánom tímu sa v tomto roku stal Lleyon Hewitt, bývalá svetová jednotka.

19. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

V utorok spoznáme súpera

Slovensko si po víkendovom víťazstve nad Maďarskom 3:0 polepšilo bodovo v daviscupovom rebríčku, ale zostalo na 17. mieste a nebude nasadené, keď sa v Londýne v utorok o 11.00 SELČ bude žrebovať  septembrová baráž o postup do svetovej skupiny. S polovicou potenciálnych súperov sa tím kapitána Miloša Mečířa už stretol, pri súperovi z druhej polovice určí výhodu domáceho prostredia dodatočný žreb.

18. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Mečíř chváli celý tím

,,Celý tím túži po tom, aby sme sa dostali do svetovej skupiny,“ vravel po budapeštianskom víťazstve Slovenska nad Maďarskom daviscupový kapitán Miloslav Mečíř. Pred žrebom play off o svetovú skupinu si želá domáce prostredie i to, aby Slovensko nedostalo extrémne ťažkého súpera. ,,Prajem si, aby chlapci boli fit a mali naďalej dobrú formu,“ dodal.

17. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Postupujeme! SR vyhrala 3:0

Andrej Martin s Igorom Zelenayom zdolali maďarskú dvojicu Márton Fucsovics, Levete Gödry 6:2, 6:2, 6:3. Slovensko vyhralo v daviscupovom súboji s Maďarskom v Budapešti rozhodujúcu štvorhru a ziskom tretieho bodu v 2. kole I. skupiny euro-africkej zóny pečatilo postup do septembrového play off o svetovú skupinu. O súperovi SR rozhodne utorkový žreb. 

17. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Dvorec už pripravujú! O 15.30 začiatok!

Europa Tennis Center v Budapešti, dejisko daviscupového stretnutia Maďarsko - Slovensko, cez najväčie podujatie vo svojej histórii, zažíva aj najväčšiu zaťažkávaciu skúšku. Počas nedeľňajšieho daždivého popoludnia začali organizátori odpratávať z centrálneho dvorca plachtu a súčasne z nej vedrami odstraňovať vodu. Aktuálne sa má začať hrať o 15.30!

17. 07. 2016
Davis Cup Více zde