• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Lipták nominoval do Rigy

Kvarteto slovenských tenistiek Dominika Cibulková, Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková figuruje v nominácii na duel 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie v Lotyšsku. Hrať sa bude 9.-10. februára na harde v Rige. Víťaz zápasu si vybojuje postup do aprílovej baráže o svetovú skupinu.

 
news img

Cibulková hrá Fed Cup!

Dominika Cibulková potvrdila, že opäť nastúpi vo fedcupovom tíme Slovenska! Jej osobný tréner a súčasne kapitán družstva Matej Lipták tak bude mať 9. a 10. februára v Rige v stretnutí II. svetovej skupiny proti silnému Lotyšsku k dispozícii našu jednotku. Lipták oznámi nomináciu 30. januára, v tom čase bude Cibulková na turnaji v Petrohrade.

 
news img

Kosmos aj vo Fed Cupe?

Investičná spoločnosť Kosmos by po vstupe do mužskej tenisovej súťaže Davisov pohár chcela vstúpiť aj do ženského Pohára federácií. Španielska spoločnosť, ktorej majiteľom je futbalista FC Barcelona Gerard Piqué, podpísala nedávno 25-ročnú zmluvu s Medzinárodnou tenisovou federáciou (ITF). Do Davis Cupu plánuje v priebehu platnosti zmluvy vložiť tri miliardy dolárov. Výkonný riaditeľ Kosmosu pre tenis Javier Alonso pred novinármi uviedol, že požiadal ITF, aby sa zaoberala aj myšlienkou vstupu spoločnosti do Fed Cupu. Alonso poznamenal, že finále oboch súťaží by boli oddelené, ale organizovali by ich v tom istom týždni. (tasr)

 
news img

Češky vyhrali Fed Cup

České tenistky sa stali po šiesty raz v ére samostatnosti víťazkami Pohára federácie. Vo finále vo vypredanej pražskej 02 aréne zdolali USA 3:0. O rozhodujúci tretí bod sa v nedeľu postarala Kateřina Siniaková, ktorá v súboji tímových jednotiek zdolala Sofiu Keninovú 7:5, 5:7, 7:5.

 
news img

S Lotyšskom v Rige

Dejiskom stretnutia 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu Lotyšsko – Slovensko bude Riga. Hrá sa 9. a 10. februára 2019 v Arene Riga na tvrdom povrchu Rebound Ace.

 
news img

Slovenky do Lotyšska

Slovenské tenistky pocestujú v 1. kole II. svetovej skupiny budúcoročného Pohára federácie do Lotyšska. Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskej centrále ITF. Duel je na programe 10.-11. februára. Zverenky kapitána Mateja Liptáka boli nasadené a okrem Lotyšiek ešte mohli naraziť na Španielsko, Taliansko alebo Kanadu.

 
news img

24. júla žreb Fed Cupu 2019

Súpera Slovenska vo Fed Cupe 2019 spoznáme 24. júla, keď svetovú skupinu a II. svetovú skupinu vyžrebujú v londýnskom sídle ITF. Slovensko bude v II. svetovej skupine tretie nasadené  a môže sa stretnúť s Kanadou (hralo by vonku), Talianskom, Španielskom (v oboch prípadoch by hralo doma) a Lotyšskom (dejisko určí dodatočný žreb).

 
news img

Kužmová v nominácii na srdce

Viktória Kužmová (20 r.), ktorá v tomto roku debutovala vo Fed Cupe, je v nominácii na fedcupové srdce, ocenenie za skvelú reprezentáciu. Túto skutočnosť oznámila Slovenskému tenisovému zväzu Medzinárodná tenisová federácia. Informáciu o nominovaných uverejňuje fedcupová stránka. O držiteľoch rozhodujú svojím hlasovaním 29. júna - 5. júla tenisoví fanúšikovia. Výsledky oznámi ITF 6. júla. Kužmová získala rozhodujúci bod vo víťaznom stretnutí Slovensko - Rusko (4:1) a vybojovala oba body v Minsku v play off o postup do svetovej skupiny, ktoré Slovensko prehralo 2:3. Vo svetovom rebríčku WTA si výrazne pohorší, v jeho onlajn vydaní figuruje zatiaľ na 28. mieste.

 
news img

Kapitán o prehre s Bieloruskom

Slovenský kapitán Matej Lipták po fedcupovom stretnutí s Bieloruskom uviedol, že napriek prehre je na hráčky hrdý. ,,Sme smutní, že sme prehrali, pretože sme boli veľmi blízko k postupu medzi elitnú fedcupovú osmičku,” povedal kapitán. Je optimista a verí, že Slovensko sa napriek prehre 2:3 v Bielorusku vo februári 2019 predstaví medzi elitou, kde naposledy účinkovalo v roku 2014. ,,Pevne verím, že príde k zmene formátu súťaže a rozšíreniu svetovej skupiny na 16 tímov. Hovorí sa o tom už pár rokov." Vlani návrh na zmenu odložili, 13.-16. augusta budú o ňom opäť rokovať na valnom zhromaždení ITF v Orlande na Floride. 

 
news img

Bielorusko - Slovensko 3:2

Slovenské tenistky prehrali v play off o účasť medzi elitnou osmičkou v Pohári federácie v Minsku s domácim Bieloruskom 2:3. O všetkom rozhodla až záverečná štvorhra, v ktorej pár Vera Lapková, Lidia Morozovová zdolal tandem Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová 6:3, 6:4.

 
news img

Kužmová vyrovnala na 2:2

Slovenské tenistky hrajú v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie s domácim Bieloruskom 2:2. O vyrovnávajúci bod pre družstvo kapitána Mateja Liptáka sa na harde v Minsku zaslúžila Viktória Kužmová, ktorá v súboji tímových dvojok zvíťazila nad Aleksandrou Sasnovičovou 6:1, 7:6 (3). O víťazovi duelu v aréne Čižovka tak rozhodne až záverečná štvorhra.

 
news img

Bielorusko - Slovensko 2:1

Slovenské tenistky prehrávajú v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie s domácim Bieloruskom 1:2. O druhý bod pre bieloruské farby sa na harde v Minsku postarala Arina Sobolenková, ktorá v úvodnej nedeľňajšej dvojhre v súboji tímových jednotiek zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú 6:3, 6:4. V záverečnom singli sa mali v aréne Čižovka predstaviť Aleksandra Sasnovičová a Viktória Kužmová.