• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Slovensko s Rybárikovou

Slovenský fedcupový kapitán Matej Lipták nominoval na stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu proti Rusku štvoricu Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová, Viktória Kužmová, Karolína Schmiedlová. Stretnutie sa hrá 10. - 11. februára na tvrdom povrchu v NTC v Bratislave. Víťaz postúpi do play off o svetovú skupinu.

 
news img

Fed Cup: privítame Rusky

Slovenské tenistky privítajú v 1. kole II. svetovej skupiny budúcoročného Pohára federácie (10.-11. februára) Rusko. Rozhodol o tom stredajší žreb v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v Londýne, pri ktorom bolo Slovensko medzi nenasadenými tímami. Okrem Ruska ešte mohlo naraziť na Taliansko, Rumunsko alebo Ukrajinu. Zverenky kapitána Mateja Liptáka prehrali v apríli v baráži o účasť vo svetovej skupine na antuke v bratislavskom NTC s Holandskom 1:4 a nepostúpili medzi najlepšiu osmičku. Nádej zahrať si v roku 2018 medzi elitou definitívne zhasla na augustovom valnom zhromaždení ITF v Hočiminovom meste. Vo Vietname totiž neschválili návrh na rozšírenie svetovej skupiny z ôsmich na šestnásť tímov.

 
news img

SR prehrala s Holandskom 2:3

Slovenské tenistky prehrali s Holandskom v play off o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie 2:3. O rozhodujúci tretí bod pre tím kapitána Paula Haarhuisa sa postarala holandská dvojka Richel Hogenkampová, ktorá zdolala Kristínu Kučovú 7:5, 6:4. Kučová v záverečnom singli nahradila pôvodne nominovanú Rebeccu Šramkovú. Bodkou za súbojom bola štvorhra, ktorú oslavujúce Holanďanky po troch gemoch skrečovali.

 
news img

Fed Cup: SR - Holandsko 1:2

Slovenské tenistky prehrávajú v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie s Holandskom 1:2. O druhý bod pre holandské farby sa na antuke v AEGON aréne zaslúžila Kiki Bertensová, ktorá v úvodnej nedeľňajšej dvojhre v súboji tímových jednotiek zdolala Janu Čepelovú 6:3, 6:3. Vlaňajšia semifinalistka Roland Garros v singloch potvrdila úlohu favoritky. V sobotu si poradila s Rebeccou Šramkovou, krorá v nedeľu nenastúpila proti holandskej dvojke Richel Hogenkampovej. Namiesto nej dal slovenský kapitán Matej Lipták šancu Kristíne Kučovej.

 
news img

Daniela, veľká gratulácia!

Daniela Hantuchová oslávila v nedeľu svoje 34. narodeniny štýlovo - priamo na dvorci AEGON arény. Z rúk zástupcu ITF Davida Judeho a prezidenta STZ Tibora Macka si prevzala ako prvá fedcupová reprezentantka Slovenska Cenu za oddanosť udelenú ITF za dlhoročnú reprezentáciu vo Fed Cupe. Už predtým jej v šatni k narodeninám blahoželal tím.

 
news img

Fed Cup vo fotografiách

Prvý deň fedcupového súboja Slovensko - Holandsko priniesol remízu. V AEGON aréne vládla dobrá atmosféra, tri tisícky divákov stáli, pochopiteľne, na strane domácich. Vstupom do stretnutia o postup do svetovej skupiny bolo emotívne slávnostné otvorenie.  Členky slovenského tímu si držiac sa okolo ramien zaspievali hymnu.

Foto: Roman Benický

 
news img

SR - Holandsko 1:1 po prvom dni

Po prvom dni play off o postup do svetovej skupiny Pohára federácie je stav súboja Slovensko - Holandsko v AEGON aréne 1:1. Rebecca Šramková prehrala v druhej dvojhre s jednotkou Holandska, 20. hráčkou sveta, Kiki Bertensovou 1:6, 3:6. O úvodný bod sa postarala Jana Čepelová víťazstvom nad Richel Hogenkampovou.

 
news img

Čepelová získala prvý bod

Slovensko vedie po prvej dvojhre play off o postup do svetovej skupiny Pohára federácie nad Holandskom 1:0. Jana Čepelová na antuke AEGON arény zdolala v pozícii tímovej jednotky dvojku hostí Richel Hogenkampovú 6:3,      6:2. V druhej dvojhre nastúpi Rebecca Šramková proti Kiki Bertensovej.

 
news img

Čepelová v pozícii jednotky

Slovenská tímová jednotka Jana Čepelová a holandská dvojka Richel Hogenkampová nastúpia v sobotu o 13.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre baráže o účasť vo svetovej skupine tenisového Pohára federácie. V druhom singli si na antuke v AEGON aréne v Bratislave zmerajú sily slovenská tímová dvojka Rebecca Šramková a holandská jednotka Kiki Bertensová. Rozhodol o tom piatkový žreb.
FOTO: Roman Benický

 
news img

Po bankete už len tréningy a zápasy

Oba tímy majú po stredajšom bankete za sebou predzápasové povinnosti a od štvrtka sa už môžu sústrediť iba na tréningy a zápasy. Fedcupový súboj Slovensko - Holandsko o postup do svetovej skupiny pre rok 2018 vyžrebujú v piatok o 11.00 v NTC, začiatky v sobotu a v nedeľu sú na antuke v AEGON aréne o 13.00 h. Domáci kapitán Matej Lipták vo štvrtok očakáva ešte príchod Daniely Hantuchovej, ktorá nahradí zranenú Dominiku Cibulkovú.

Foto: Roman Benický

 
news img

Proti Holandsku bez Cibulkovej

Dominika Cibulková pre zranenie zápästia nenastúpi v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Holandsku. Vo víkendovom dueli na antuke v bratislavskom NTC ju nahradí Daniela Hantuchová. Skúsená reprezentantka sa pripojí k triu Kristína Kučová, Jana Čepelová, Rebecca Šramková.

 
news img

Holanďanky zatiaľ bez líderky

Holandské tenistky chcú vo víkendovej baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Slovensku prekvapiť. Kapitán Paul Haarhuis si po úvodných tréningoch pochvaľoval antukový dvorec i prostredie v NTC. ,,Do Bratislavy sme prišli v pondelok zatiaľ bez tímovej jednotky Kiki Bertensovej, ktorá po návrate z turnaja v kolumbijskej Bogote mala ešte jedno dôležité stretnutie a sponzorské povinnosti. K našej výprave by sa mala pripojiť v utorok večer. Antukový kurt je kvalitný, prvé tréningy sú pre nás prísľubom. Spokojní sme aj s ubytovaním. Veľká výhoda je to, že je všetko blízko," povedal Haarhuis na utorňajšej tlačovej konferencii holandského tímu.