• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Cibulková proti Holandsku!

Slovenské tenistky nastúpia v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Holandsku (22.-23. apríla) aj s Dominikou Cibulkovou. Svetová štvorka v januári oznámila, že vynechá celý fedcupový ročník a sústredí sa na individuálny program. V bratislavskom NTC však napokon bude Matejovi Liptákovi k dispozícii. V nominácii slovenského kapitána ďalej figurujú Kristína Kučová. Jana Čepelová a Rebecca Šramková, v talóne je ešte Daniela Hantuchová. FOTO: Roman Benický

 
news img

Holandsko s osvedčenou štvoricou

Holandsko oznámilo nomináciu na stretnutie play off o postup do svetovej skupiny Fed Cupu v AEGON aréne v Bratislave 22. – 23. apríla. Kapitán Paul Haarhuis si vybral osvedčené kvarteto Kiki Bertensová (WTA 21., Richel Hogenkampová (141.), Arantxa Rusová (185.) a Michaella Krajiceková (251.). Nomináciu uverejnila oficiálna stránka súťaže fedcup.com. Kapitán SR Matej Lipták oznámi zloženie svojho tímu 12. apríla 2017. Aktuálna holandská zostava je rovnaká v akej roku 2015 zdolala Slovensko na antuke v Apeldoorne 4:1.

 
news img

Šramková srdce nezískala

Rebecca Šramková nezískala fedcupové "srdiečko" za prístup k reprezentácii. Držiteľkou ceny "Heart Award" sa na základe hlasovania fanúšikov stala Bieloruska Arina Sobolenková. Šramková sa dostala do štvorčlennej nominácie za výborné výkony vo februárovom dueli 1. kola II. svetovej skupiny na pôde Talianska. Pri svojom debute v prestížnej tímovej súťaži vyhrala na antuke vo Forli obe dvojhry, keď zdolala Saru Erraniovú i Francescu Schiavoneovú.

 
news img

Dajte hlas Šramkovej!

Rebecca Šramková, ktorá vo februári vo svojej fedcupovej premiére vo Forli vybojovala dva body a mala hlavný podiel na víťazstve Slovenska nad Talianskom 3:2 a postupe do aprílovej baráže, sa dostala do nominácie svetovej a II. svetovej skupiny o Heart Award - ocenenie srdcom za prístup k reprezentácii vo Fed Cupe. O získaní ocenenia rozhodnú do 30. marca fanúšikovia na stránke www.fedcup.comj

 
news img

Vstupenky na SR - Holandsko

Fedcupový tím Slovenska privíta 22. – 23. apríla 2017 v AEGON aréne v Bratislave Holandsko. Tím kapitána Mateja Liptáka hrá o postup medzi 8 najlepších družstiev sveta pre rok 2018 na antukovom dvorci pod strechou NTC. Predpredaj vstupeniek: www.ticketportal.sk, www.prepredaj.sk a na recepcii NTC.

 
news img

S Holandskom na antuke

Stretnutie play off o postup do svetovej skupiny Fed Cupu 2018 Slovensko - Holandsko sa uskutoční 22. - 23. apríla 2017 v AEGON aréne v Bratislave na antuke. Predbežné začiatky, ktoré ešte musí schváliť ITF, sú plánované na oba dni od 13.00 hod. 

 

 
news img

Žreb nám žičil - Holandsko

Slovenské tenistky privítajú v play off o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie (22.-23. apríla) v bratislavskom NTC Holandsko. Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskej centrále ITF, pri ktorom Slovenky figurovali spoločne so Španielskom, Ukrajinou a Belgickom medzi nenasadenými tímami.

 
news img

V utorok spoznáme súpera

Súpera v play off o postup do svetovej skupiny Fed Cupu spozná Slovensko v utorok 14. februára. Medzi nasadenými sú Francúzsko, Rusko, Nemecko a Holandsko. Okrem Slovenska sú nenasadené Belgicko, Španielsko a Ukrajina. Žrebuje sa v londýnskom sídle Medzinárodnej tenisovej federácie ITF o 11.00 nášho času. V prípade Ruska a Holandska by hralo Slovensko doma, do Francúzska a Nemecka by muselo cestovať. Hrá sa 22. - 23. apríla 2017. Ak dojde k zmene formátu súťaže podľa daviscupového vzoru na 16 tímov svetovej skupiny už od budúceho roku, ako sa o tom už dlho diskutuje, malo by Slovensko bez ohľadu na výsledok istotu účasti medzi elitou.

 

 
news img

Rebecce sa splnil sen

Hrdinkou stretnutia Taliansko - Slovensko v Pohári federácie sa stala debutantka Rebecca Šramková, aktuálne 118. hráčka svetového rebríčka, ktorej trénerom je otec Jozef Šramka. Jej odvážny prejav a výborná hra na antukovom dvorci vo Forli prekvapili domácich a nadchli slovenských tenisových fanúšikov. Dvadsaťročnú Bratislavčanku sme doma privítali fotomontážou jej tenisových začiatkov spred tucta rokov, keď absolvovala prvé súťažné zápasy v rámci HTO či Detského Fed Cupu. Rebecca s obrazom ochotne zapózovala.

 
news img

Úspešný tím už doma

Kvalitným talianskym jedlom a pohárom miestneho vína oslávili slovenské tenistky nečakaný, o to však príjemnejší postup cez domáci tím (3:2) v súboji 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie vo Forli. Kapitán slovenskej reprezentácie Matej Lipták na pondelňajšej tlačovej konferencii na pôde STZ po návrate na Slovensko vyzdvihol výkon "kométy" Rebeccy Šramkovej i "stálice" Daniely Hantuchovej. Podrobne tiež priblížil ako sa v skvelej tímovej atmosfére zrodil výborný výsledok jeho zvereniek.

 
news img

Opäť tenisová radosť

Z víťazstva Slovenska nad Talianskom  vo Fed Cupe sa tešia nielen hráčky a realizačný tím, ktorý sa s nimi vo Forli delil o radosť, ale aj vedenie Slovenského tenisového zväzu a veľa tenisových fanúšikov doma na Slovensku. Igor Moška, generálny sekretár STZ: ,,Zdolať Taliansko, štvornásobného fedcupového šampióna, u nich doma na antuke, to je fantastický výsledok. Blahoželám nášmu tímu, ktorý to vo Forli dokázal. Vynikajúci výkon podala v premiére Rebecca Šramková, jej rýchla hra na súperky platila. Postup do play off o svetovú skupinu, znamenajúci boj o účasť medzi 8 najlešími tímami sveta, je úžasný úspech mladého tímu s podporou skúsenej fedcupovej rekordérky Daniely Hantuchovej."

 
news img

Skvelé, Slovensko postúpilo!

Slovenské tenistky sa prebojovali do aprílovej baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie. V dueli 1. kodla II. svetovej skupiny senzačne zdolali domáceTaliansko 3:2. Definitíva padla po singloch. O rozhodujúci tretí bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa postarala Rebecca Šramková, ktorá v dueli tímových dvojok zdolala skúsenú Francescu Schiavoneovú hladko 6:2, 6:4. Fedcupová debutantka sa stala hlavnou hrdinkou víkendu v hale PalaGalassi, v sobotu si poradila s talianskou jednotkou Sarou Erraniovou.