• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

S Talianskom vo Forli

Talianske tenistky odohrajú zápas 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku (11.-12. februára) na antuke v meste Forli v regióne Reggio Emilia. Dejiskom duelu, v ktorom na talianskej lavičke zažije debut nová kapitánka Tathiana Garbinová, bude hala PalaGalassi s kapacitou 6000 divákov. Informovala o tom oficiálna stránka Talianskej tenisovej federácie.

 
news img

O dejisku v Taliansku v piatok

O dejisku stretnutia Taliansko - Slovensko v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu 11. - 12. februára 2017 ešte stále nepadlo rozhodnutie. Na základe mailu z ITF by sa Slovenský tenisový zväz mal dozvedieť informáciu, kde a na akom povrchu sa bude hrať, tento týždeň v piatok. 

 
news img

Taliani ešte čakajú

Talianska tenisová federácia mala dnes oznámiť dejisko a povrch na stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu 11.-12. februára 2017, v ktorom hostí Slovensko. Medzinárodná tenisová federácia oznámila STZ, že Taliani potvrdia miesto a povrch stretnutia o týždeň neskôr, 24. októbra 2016.

 
news img

Žreb nás poslal do Talianska

 Slovenské tenistky sa v 1. kole II. svetovej skupiny budúcoročného Pohára federácie (11.-12. februára) predstavia v Taliansku. Rozhodol o tom pondelňajší večerný žreb v múzeu Mimara v chorvátskom Záhrebe, pri ktorom Slovenky figurovali medzi nenasadenými tímami. Okrem Talianok ešte mohli naraziť na Rusko, Austráliu alebo Rumunsko. O výhode domáceho prostredia rozhodol dodatočný žreb.

 

 
news img

Fed Cup: SR 15. na svete

V aktuálnom fedcupovom rebríčku k 18. aprílu 2016 patrí Slovensku 15. miesto, na ktoré zo 17. poskočilo po víkendovom víťazstve nad Kanadou. Reprezentantky Česka sú stále suverénne na čele pred Francúzskom, ktoré bude Češky hostiť v novembri vo finále. Pred žrebom fedcupového roku 2017 v Záhrebe 20. júna teda Slovensko nebude v II. svetovej skupine nasadené. Nasadení: Rusko, Taliansko, Austrália, Rumunsko. Nenasadení: Slovensko, Ukrajina, Belgicko, Taiwan. Slovensko by malo domáce prostredie ak by mu žreb prisúdil Rusko. V prípade Austrálie by hralo vonku a o výhode domáceho prostredia v prípade Talianska alebo Rumunska by rozhodoval dodatočný žreb.

 
news img

Boli ste na tenise? Ste tam!

V AEGON aréne strávili diváci dve víkendové popoludnia a aj keď sa hľadisko nezaplnilo tak ako vo februári na stretnutí Slovenska s Austráliou, aj súboj Slovensko - Kanada mal skvelú atmosféru. Diváci si tenis, ako to prezrádzajú snímky Romana Benického, naozaj užívali.

 
news img

Debut mladej šampiónky

Tereza Mihalíková, šampiónka juniorskej dvojhry na Australian Open 2015 a štvorhry 2016, má za sebou fedcupový debut. Po boku Jany Čepelovej síce nie víťazný, ale súboj s Kanadou bol už rozhodnutý, a tak si 17-ročná najlepšia slovenská juniorka vyskúšala aké je to pripravovať sa a hrať medzi profesionálkami.

 
news img

Cibulková rozhodla - 3:2

Slovenské tenistky budú aj v roku 2017 účinkovať v II. svetovej skupine Pohára federácie. V barážovom stretnutí o účasť v druhej najlepšej osmičke zvíťazili nad Kanadou už 3:2. O rozhodujúci tretí bod sa na antuke v bratislavskom NTC postarala Dominika Cibulková, ktorá v záverečnej dvojhre po kvalitnom výkone deklasovala Aleksandru Wozniakovú 6:2, 6:0.

 

 
news img

Kanaďanky získali bod

Slovenské tenistky vedú v barážovom stretnutí o účasť v II. svetovej skupiny Pohára federácie nad Kanadou už iba 2:1. O prvý bod pre kanadské farby sa postarala Francoise Abandová, ktorá na antuke v AEGON aréne zdolala Janu Čepelovú 7:5, 6:2. 

 
news img

Zmena: Čepelová proti Abandovej

Na tretiu dvojhru fedcupového súboja Slovensko - Kanada nastúpi v nedeľu o 13.00 proti Francoise Abandovej v domácom tííme namiesto jednotky Karolíny Schmiedlovej Jana Čepelová. Slovensko vedie 2:0 a ak bude Košičanka úspešná, získa rozhodujúci bod, vďaka ktorému sa SR udrží v II. svetovej skupine.

 
news img

Slovensko vedie 2:0!

V play off o II. svetovú skupinu Fed Cupu pre rok 2017 je v AEGON aréne po prvom dni stav stretnutia Slovensko - Kanada 2:0. Prvý bod na antuke získala Dominika Cibulková, druhý Karolína Schmiedlová po výhre nad Aleksandrou Wozniakovou 6:4, 4:6, 6:4. K záchrane chýba už len bod.

 
news img

SR - Kanada 1:0 po prvej dvojhre

Po prvej dvojhre stretnutia play off o II. svetovú skupinu Fed Cupu pre rok 2017 Slovensko - Kanada vedie na antuke AEGON arény domáci tím 1:0 zásluhou Dominiky Cibulkovej, ktorá zdolala Francoise Abandovú 4:6, 6:3, 6:1. Foto: Roman Benický