• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

S kým sa stretne SR v apríli?

Slovensko kleslo vo fedcupovom rebríčku po víkendovej prehre s Austráliou z 13. na 17. miesto a to znamená, že pri zajtrajšom žrebe baráže o zotrvanie v II. svetovej skupine by nemalo byť nasadené. Tím kapitána Mateja Liptáka sa 16.-17. apríla môže teda stretnúť so Srbskom, Kanadou, Argentínou (všetko na Slovensku) a Poľskom (o výhode domáceho prostredia rozhodne žreb).

 
news img

Slovensko - Austrália 2:3

Slovenské tenistky budú rovnako ako vlani bojovať o zotrvanie v druhej svetovej skupine Pohára federácie. V dueli 1. kola totiž prehrali v bratislavskom NTC s Austráliou 2:3. O triumfe hostiek rozhodla až záverečná štvorhra, v ktorej Samantha Stosurová s Casey Dellacquovou zdolali pár Daniela Hantuchová, JanaˇČepelová 5:7, 6:1, 6:2. Stosurová bola hlavnou hrdinkou austrálskeho družstva, keď uspela aj v oboch singloch. Slovenky spoznajú svoje súperky v aprílovej baráži v utorok o 13.00 SEČ, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb.

 
news img

Cibulková vyrovnala na 2:2

Slovenské tenistky hrajú v zápase 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Austráliou nerozhodne 2:2. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa v bratislavskom NTC postarala Dominika Cibulková, ktorá zdolala Kimberly Birrelovú hladko 6:3, 6:1. O víťazovi tak rozhodne až záverečná štvorhra, v nej mali nastúpiť Daniela Hantuchová s Janou Čepelovou proti páru Samantha Stosurová, Casey Dellacquová.   

 
news img

SR - Austrália 1:2, Cibulková chce vyrovnať

Slovenské tenistky prehrávajú v zápase 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Austráliou 1:2. O druhý bod pre austrálske farby sa v bratislavskom NTC postarala Samantha Stosurová, ktorá v úvodnej nedeľňajšej dvojhre v dueli tímových jednotiek zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú 7:6 (5), 7:5. V prvom sete otočila z 1:5 a 15:40. Šampiónka US Open z roku 2011 uspela na tvrdom povrchu DecoColor v Aegon aréne v oboch singloch, v sobotu si poradila s Janou Čepelovou. Pred poslednou dvojhrou obaja kapitáni zmenili pôvodnú nomináciu a na kurt nastúpili Dominika Cibulková s Kimberly Birrellovou namiesto Čepelovej a Ariny Rodionovovej.  

 
news img

Plný dom, napínavé zápasy

Štvortisícové hľadisko AEGON arény sa zaplnilo na fedcupový súboj Slovensko - Austrália takmer do posledného miesta. V prvý deň videli diváci napínavý tenis, domácemu tímu utvorili výbornú kulisu a stav 1:1 sľubuje napätie aj na nedeľu. Ponúkame momentky zo soboty objektívom Romana Benického.

 
news img

Po prvom dni v AEGON aréne 1:1

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni stretnutia 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Austráliou nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod pre austrálske farby sa v bratislavskom NTC zaslúžila líderka hostiek Samantha Stosurová, ktorá zdolala slovenskú dvojku Janu Čepelovú 6:3, 6:4.

 

 
news img

Slovensko - Austrália 1:0

Slovenské tenistky vyhrávajú po úvodnej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie nad Austráliou 1:0. O prvý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa v bratislavskom NTC postarala slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá po úspešnom obrate zdolala Arinu Rodionovovú po vyše trojhodinovej trojsetovej bitke 5:7, 7:5, 6:0. V druhom dejstve otočila z 1:4. 

 
news img

Prednosť dostala Čepelová

 Slovenská tenisová jednotka Anna Karolína Schmiedlová a austrálska dvojka Arina Rodionovová nastúpia v sobotu o 14.00 v AEGON aréne proti sebe v úvodnej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie. V druhom singli si na tvrdom povrchu DecoColor zmerajú sily slovenská dvojka Jana Čepelová a austrálska jednotka Samantha Stosurová. Rozhodol o tom piatkový žreb.
Foto: Roman Benický

 
news img

Potlesk pre Husárovú

Banket v predvečer súboja Slovensko - Austrália okrem protokolárnych príhovorov prezidentov oboch tenisových federácií a kapitánov tímov rozšíril generálny sekretár STZ Igor Moška o ďakovnú reč k ukončeniu kariéry Janette Husárovej. 

 
news img

Austrálsky odhad: 50:50

Austrálske tenistky si pochvaľujú pomalý hard v NTC, na ktorom cez víkend odohrajú fedcupový duel proti Slovenkám. Samantha Stosurová má s Dominikou Cibulkovou, Annou Karolínou Schmiedlovou i Danielou Hantuchovou skvelú bilanciu. Austrálska jednotka však očakáva ťažké zápasy a tvrdí, že domáce hráčky jej nič nedarujú.

 
news img

Pomalší povrch by mal byť výhodou

Slovenský fedcupový kapitán Matej Lipták tvrdí, že pomalší povrch v bratislavskom NTC môže byť vo víkendovom zápase s Austráliou pre jeho tím výhodou. Od stredy sa jeho zverenky začnú aj s pomocou sparingpartnerov špeciálne pripravovať na austrálsku jednotku Samanthu Stosurovú, ktorá je pre Slovenky "nočnou morou".

 
news img

Liptákov tím naplno trénuje

Tím fedcupového kapitána Slovenska Mateja Liptáka už trénuje od konca minulého týždňa a v pondelok už hráčky naplno otestovali aj dvorec v AEGON aréne. Daniela Hantuchová hrala s Janou Čepelovou, potom Dominika Cibulková s Karolínou Schmiedlovou. Liptákovi výdatne pomáha aj trénerka tímu Janette Husárová, ktorá už ukončila aktívnu kariéru. Na snímke nástup slovenského fedcupového tímu na prípravu – zľava trénerka tímu Janette Husárová, lekár MUDr. Roman Fano, Daniela Hantuchová, Jana Čepelová, Dominika Cibulková, kapitán Matej Lipták, Karolína Schmiedlová, fyzioterapeutka Dorota Olaszová, masér Martin Nozdrovický, vypletač Martin Piko, sparingpartner Filip Havaj (dievčatko v popredí Nikola Fanová)