• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Ako to robia v Holandsku

 Žrebovanie Fed Cupu je tradičný ceremoniál, ktorý pred súbojom Slovenska s Holandskom v 150-tisícovom Apeldoorne obohatili organizátori akciou propagujúcou tenis medzi deťmi. Hlavným lákadlom bola účasť bývalého profesionála Jacca Elthinga (44 r.).

 
news img

Kapitáni po žrebe

Jediným prekvapením žrebu fedcupového súboja Holandsko – Slovensko bola nominácia 24-ročnej Arantxe Rusovej na pozíciu tímovej dvojky domácich. Bývalá juniorská svetová jednotka, kedysi 61. hráčka WTA, je momentálne až 218. Slovenského kapitána Mateja Liptáka rozhodnutie jeho holandského kolegu Paula Haarhuisa však neprekvapilo.

 
news img

Začína Karolína Schmiedlová

Súboj Holandsko - Slovensko v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu na antukovom dvorci haly Omnisport v Apeldoorne otvorí v sobotu o 13.00 hod. dvojhra Kiki Bertensová - Karolína Schmiedlová, po ktorej nasleduje zápas Arantxa Rusová - Magdaléna Rybáriková.

 
news img

Večera v kráľovskom paláci

Mimoriadne dôležitá v tenisových tímových súťažiach je atmosféra v družstve. Pred víkendovým fedcupovým súbojom 1. kola II. svetovej skupiny Holandsko - Slovensko je nálada v tíme kapitána Mateja Liptáka príjemná. 

 
news img

Lipták o Holandsku

Na radnici v Apeldoorne v piatok na pravé poludnie vyžrebujú stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie medzi tenistkami Holandska a Slovenska. Kapitánovi Matejovi Liptákovi budú v hale Omnisport chýbať Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová i Jana Čepelová.

 
news img

Holanďania vedia o nás

Holandské médiá vedia o slovenskom tenise dosť. Najmä teraz, keď v Apeldoorne cez víkend hostia na antuke fedcupovú reprezentáciu Slovenska v stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny. Na stredajšej tlačovej konferencii so slovenským tímom sa novinári pýtali na absenciu CIbulkovej a Čepelovej i fakt, ako je možné, že malé Slovensko má päť hráčok v prvej svetovej stovke.

 
news img

Slovenky už v Omnisporte

Slovenské tenistky si už pred víkendovým stretnutím 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu s Holandskom otestovali halu Omnisport v Apeldoorne. ,,Je to pekná hala,  v pondelok ešte organizátori pripravovali antukový dvorec, s čím sme rátali, tréningový rozpis je od utorka," referoval Ľubomír Páleník, vedúci našej výpravy.

 
news img

Fedcupový tím odcestoval

Fedcupový tím Slovenska v zložení Magdaléna Rybáriková, Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová, Kristína Schmiedlová odcestoval v pondelok ráno do Apeldoornu, kde sa 7.-8. februára stretne v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie s domácim Holandskom.

 
news img

Do Apeldoornu bez Cibulkovej

V kvartete Slovenska na fedcupové stretnutie s Holandskom v 1. kole II. svetovej skupiny v Apeldoorne (7.-8. februára 2015) bude chýbať štvrťfinalistka Australian Open 2015 Dominika Cibulková. Túto skutočnosť potvrdil kapitán tímu Matej Lipták, ktorý je i osobným trénerom slovenskej jednotky.

 
news img

V nominácii aj Cibulková

V nominácii slovenského fedcupového kapitána Mateja Liptáka na stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny s Holandskom v hale Omnisport v Apeldoorne 7.-8. februára 2015 sú Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová. Novou trénerkou tímu je Janette Husárová, majsterka sveta vo štvorhre, členka víťazného tímu Slovenska vo Fed Cupe 2002, ktorá reprezentovala v 23 stretnutiach, naposledy vlani v Kanade.

 
news img

Holandsko s očakávanou zostavou

Holandsko už oznámilo zloženie kvarteta, s ktorým nastúpi v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu 7.-8. februára v Apeldoorne proti Slovensku. Kapitán Paul Haarhuis (na snímke) nominoval podľa očakávania Kiki Bertensovú, Richel Hogenkampovú, Arantxu Rusovú a Michaellu Krajicekovú. Kapitán Slovenska Matej Lipták oznámi nomináciu v stredu. Hrá sa v hale Omnisport na antuke.

 
news img

Fed Cup na antuke!

Slovenské tenistky nastúpia na súboj 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu s Holandskom 7. - 8. februára 2015 v športovej hale Omnisport Apeldoorn. Hrať sa bude na antuke! O výbere dejiska i povrchu informovala STZ Medzinárodná tenisová federácia. Kapacita haly Omnisport by mala byť pre 3500 divákov. V Apeldoorne, 150-tisícovom meste vzdialenom 90 km východne od Amsterdamu, sa hrá v sobotu od 13.00 a v nedeľu od 12.00 hod.