• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
« 12345678 .. 10 »   3/32
news img

Proti Argentíne na tvrdom povrchu

Slovenské reprezentantky nastúpia v baráži o účasť v prvej svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej proti výberu Argentíny. Stretnutie sa uskutoční 10. - 11. novembra 2023 na tvrdom povrchu v bratislavskom Národnom tenisovom centre a jeho víťaz postúpi do kvalifikácie o finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2024. Hrať sa bude s loptičkami značky Dunlop Fort All Court TS. Časy zápasov zatiaľ nie sú definitívne stanovené, po ich potvrdení prinesieme informáciu na zväzových komunikačných kanáloch.

 
news img

BJKC: Slovenky privítajú Argentínu

Slovenské tenistky nastúpia v novembrovej baráži o účasť v 1. svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej doma proti Argentíne. Rozhodol o tom stredajší žreb v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Víťaz duelu postúpi do kvalifikácie o finálový turnaj 2024. Slovenky boli pri žrebe najvyššie nasadené. Okrem Argentíny ešte mohli dostať za súpera Rakúsko, Kolumbiu, Maďarsko, Kórejskú republiku, Holandsko, Srbsko alebo Švédsko.

 
news img

BJKC: Fotogaléria druhého dňa

Slovenské tenistky boli krôčik od toho, aby sa aj v roku 2023 predstavili na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej. Po vynikajúcich singlových výkonoch Anny Karolíny Schmiedlovej a Viktórie Hrunčákovej dokázali Slovenky v sobotu vyrovnať stav stretnutia na 2:2 a o všetkom sa rozhodovalo až v záverečnej štvorhre.

 
news img

BJKC: Garbinová sa bála o víťazstvo

Tathiane Garbinovej po víťazstve talianskych tenistiek nad Slovenskom v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej spadol kameň zo srdca. Kapitánka hosťujúceho tímu priznala, že v sobotu mala v bratislavskom NTC malú dušičku a na lavičke zostarla o niekoľko rokov. Jej zverenky totiž takmer prehrali stretnutie, v ktorom po úvodnom dni viedli 2:0.

 
news img

BJKC: SR podľahlo Taliansku

Slovenské tenistky nepostúpili na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej. V kvalifikačnom dueli prehrali na harde v bratislavskom NTC s Talianskom 2:3. O rozhodujúci tretí bod pre talianske farby sa postarali Martina Trevisanová s Elisabettou Cocciarettovou, ktoré v záverečnej štvorhre zdolali pár Viktória Hrunčáková, Tereza Mihalíková 6:4, 4:6, 7:5.

 
news img

BJKC: Hrunčáková vyrovnala!

Slovenské tenistky hrajú v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej s Talianskom po dvojhrách nerozhodne 2:2. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila Viktória Hrunčáková, ktorá zdolala Elisabettu Cocciarettovú 6:3, 7:6(2). O postupujúcom na finálový turnaj tak rozhodne až záverečná štvorhra.

 
news img

BJKC: Schmiedlová znížila na 1:2

Slovenské tenistky prehrávajú v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej s Talianskom 1:2. O prvý bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá v úvodnej sobotňajšej dvojhre zdolala Jasmine Paoliniovú 6:1, 4:6, 6:4. V treťom sete otočila slovenská jednotka nepriaznivý stav 0:3.

 
news img

BJKC: Zmena v nominácii Talianska

Na prvý zápas sobotňajšieho programu kvalifikačného stretnutia v Pohári Billie Jean Kingovej medzi Slovenskom a Talianskom nastúpi proti domácej jednotke Anne Karolíne Schmiedlovej Talianka Jasmine Paoliniová (na snímke). Talianska kapitánka Tathiana Garbinová sa rozhodla pre zmenu, pôvodne mala na súboj tímových jednotiek nastúpiť dvadsiata hráčka svetového rebríčka WTA Martina Trevisanová.

FOTO: Dušan Barbuš

 
news img

Viki potrápila svetovú dvadsiatku

Viktória Hrunčáková opäť potvrdila, že v tímových súťažiach sa dokáže vybičovať k výborným výkonom. V dueli Pohára Billie Jean Kingovej proti Taliansku dlho trápila Martinu Trevisanovú a v úvodnom dejstve mala proti svetovej dvadsiatke tri setbaly. Tajbrejk však napokon prehrala 9:11. O vyrovnanosti prvého setu svedčí aj jeho dĺžka. Trval 70 minút!

 
news img

BJKC: Fotogaléria prvého hracieho dňa

Slovenský tím v Pohári Billie Jean Kingovej prehráva po prvom hracom dni kvalifikačného stretnutia s výberom Talianska 0:2. V úvodnom zápase nestačila Anna Karolína Schmiedlová na Camilu Giorgiovú, v druhom prehrala Viktória Hrunčáková so svetovou dvadsiatkou Martinou Trevisanovou. Prvý hrací deň zachytil objektív Romana Benického.

 
news img

BJKC: Po úvodnom dni 0:2

Slovenské tenistky prehrávajú po úvodnom dni kvalifikačného duelu Pohára Billie Jean Kingovej s Talianskom 0:2. O druhý bod pre hosťujúce farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila talianska jednotka Martina Trevisanová, ktorá zdolala Viktóriu Hrunčákovú (na snímke) 7:6(9), 6:3. V prvom sete nevyužila slovenská dvojka tri setbaly.

 
news img

BJKC: Slovenky prehrávajú 0:1

Slovenské tenistky prehrávajú v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej s Talianskom 0:1. O úvodný bod pre hosťujúce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala Camila Giorgiová, ktorá zdolala slovenskú jednotkou Annu Karolínu Schmiedlovú (na snímke) hladko 6:2, 6:3. V druhom singli nastúpia proti sebe Viktória Hrunčáková a Martina Trevisanová.

 
« 12345678 .. 10 »   3/32