• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

BJKC: Vstupenky sú v predaji

V aprílovom stretnutí slovenskej reprezentácie v Pohári Billie Jean Kingovej proti Taliansku pôjde o veľa. V NTC aréne sa 14. – 15. apríla 2023 rozhodne o tom, ktorý z tímov postúpi na finálový turnaj BJKC. Pre zverenky kapitána Mateja Liptáka bude tento duel výzvou, určite by sa rady aj do tretice predstavili na záverečnom turnaji. Vstupenky na toto stretnutie si už dnes môžete zakúpiť v sieťach www.predpredaj.sk a www.ticketportal.sk. Dostupné sú aj na recepcii NTC.

 
news img

Proti Taliansku na harde

Slovenské reprezentantky nastúpia v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej proti výberu Talianska. Stretnutie sa uskutoční 14. - 15. apríla 2023 na tvrdom povrchu v bratislavskom Národnom tenisovom centre a jeho víťaz postúpi na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej. Hrať sa bude s loptičkami značky Dunlop Fort All Court TS. Časy zápasov zatiaľ nie sú definitívne stanovené, po ich potvrdení prinesieme informáciu na zväzových komunikačných kanáloch.

 
news img

Lipták: Atraktívny súper doma

Slovenské tenistky sa v aprílovom kvalifikačnom stretnutí Pohára Billie Jean Kingovej stretnú s výberom Talianska. Rozhodol o tom nedeľný žreb v glasgowskej Emirates aréne. Naposledy sa tím pod vedením kapitána Mateja Liptáka predstavil pred domácim fanúšikmi ešte vo februári 2020 proti Veľkej Británii, ktorú zdolal 3:1.

 
news img

BJKC: SR privíta Taliansko!

Slovenské tenistky zabojujú o budúcoročný finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej doma proti Taliansku. Rozhodol o tom žreb v Glasgowe, počas ktorého figurovali medzi nasadenými tímami. Hrať sa bude 14. - 15. apríla 2023, postup si zaistia víťazi deviatich kvalifikačných duelov. Víťazky glasgowského finále Švajčiarky a finalistky z Austrálie majú účasť zabezpečenú automaticky.

 
news img

BJKC: Slovensko vyhralo 2:1

Slovenské tenistky zvíťazili vo svojom druhom vystúpení na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe nad Belgickom 2:1. Napriek triumfu však už nemajú reálnu šancu na postup do semifinále. Rozhodla o tom hladká dvojsetová prehra páru Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková s tandemom Kirsten Flipkensová, Elise Mertensová 0:6, 3:6.

 
news img

BJKC: Slovensko vedie 2:0

Slovenské tenistky si na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe pripísali na konto prvé víťazstvo. V druhom dueli B-skupiny vedú nad Belgickom 2:0 a živia šance na postup do semifinále. O rozhodujúci bod sa postarala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá v súboji tímových jednotiek zdolala Marynu Zanevskú 5:7, 6:2, 6:3.

 
news img

BJKC: Slovensko - Belgicko 1:0

Slovenské tenistky vedú v druhom stretnutí B-skupiny na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe nad Belgickom 1:0. O úvodný bod sa postarala Viktória Kužmová, ktorá zdolala Ysaline Bonaventureovú 6:2, 7:6(7). V druhom sete odvrátila Kužmová štyri setbaly. V ďalšom singli nastúpia proti sebe Anna Karolína Schmiedlová a Maryna Zanevská.

 
news img

BJKC: Slovenky uspeli v debli

Slovenským tenistkám nevyšiel vstup do finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe, keď v dueli B-skupiny podľahli Austrálii 1:2. Prehru zmiernili Viktória Kužmová s Terezou Mihalíkovou, ktoré v záverečnej štvorhre zdolali favorizovaný pár Ellen Perezová, Storm Sandersová 2:6, 6:3, 10-6. Slovenky si tak udržali šancu na postup do semifinále, v stredu o 11.00 h nastúpia proti Belgicku.

 
news img

BJKC: Stav po dvojhrách 0:2

Slovenským tenistkám nevyšiel vstup do finálového turnaja Pohára Billie-Jean Kingovej v Glasgowe. V dueli B-skupiny prehrávajú po dvojhrách s Austráliou 0:2. O rozhodujúci druhý bod pre austrálske farby sa zaslúžila Ajla Tomljanovičová, ktorá v dueli tímových jednotiek zvíťazila nad Annou Karolínou Schmiedlovou hladko 6:1, 6:2.

 
news img

BJKC: Kužmová s prehrou

Slovenské tenistky prehrávajú v úvodnom zápase finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe s Austráliou 0:1. O úvodný bod pre austrálske farby sa postarala Storm Sandersová, ktorá zdolala Viktóriu Kužmovú 6:4, 6:3. V druhom singli nastúpia v Emirates aréne proti sebe tímové jednotky Anna Karolína Schmiedlová a Ajla Tomljanovičová.

 
news img

BJKC: Tréningy pred odletom do Glasgowa

Pätica slovenských reprezentantiek v Pohári Billie Jean Kingovej si v stredu a vo štvrtok spoločne zatrénovala v bratislavskej NTC aréne. Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková a Renáta Jamrichová pod vedením kapitána Mateja Liptáka odlieta v piatok do Glasgowa, kde sa predstaví na finálovom turnaji Pohára BJK. Bratislavskú prípravu takto zachytil objektív Dušana Barbuša.

 
news img

BJKC: Lipták nominoval

Pätica slovenských tenistiek Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková, Renáta Jamrichová figuruje v nominácii na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe. Slovenky nastúpia v úvodnom zápase 8. novembra o 11.00 SEČ proti Austrálii. O deň neskôr v rovnakom čase ich v druhom dueli B-skupiny čaká Belgicko.

Slovenský kapitán Matej Lipták nominoval do Glasgowa aj talentovanú 15-ročnú Jamrichovú - zlatú medailistku z tohtoročného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici.