• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Hopmanov pohár: Španielsko - JAR 2:1, rozhodla miešaná štvorhra (5)

Perth 29. decembra (TASR) - V úvodnom stretnutí B-skupiny na Hopmanovom pohári v austrálskom Perthe zvíťazili tenisti Španielska nad Juhoafrickou republikou 2:1. Rozhodujúci bod pre trojnásobných víťazov miešaného turnaja získali vo štvorhre Annabela Medinová Garriguesová a Fernando Verdasco, ktorí zdolali dvojicu Chanelle Scheeperová, Kevin Anderson po dramatickom priebehu v troch setoch 6:4, 6:7 (3), 10:8.

Anderson v prvom sete úvodnej dvojhry nevyužil dva setbaly za stavu 5:4, no napokon ho získal v tajbrejku, v druhom Juhoafričan vzal súperovi podanie za stavu 4:4. "Hral som celkom dobre," cituje názor Verdasca po prehre v prvom dueli agentúra AP. "Nehral som takmer dva mesiace. Tento turnaj je vynikajúcou prípravou pred Australian Open. Dajú sa tu odohrať tri zápasy proti najlepším hráčom sveta."

Španielom zachránila šancu na víťazstvo Medinová Garriguesová, ktorá však musela o prvý bod tvrdo zabojovať. Scheepersová v prvom sete ako prvá prelomila podanie súperky a ujala sa vedenia 3:2, no Španielka vyrovnala na 4:4 a v ďalšej hre odvrátila dva brejkbaly. V druhom sete čelila Medinová Garriguesová brejkbalom súperky, no Španielka vzala súperke podanie a ujala sa vedenia 3:1. V siedmej hre si víťazka udržala podanie napriek piatim brejkbalom a pri nasledujúcom podaní súperky premenila druhý mečbal na 6:2. "Mala som šťastie," priznala Medinová Garriguesová. "Ťažká bola aj štvorhra, veď trvala hodinu a pol. Fernando však hral dobre a teraz si musíme oddýchnuť pred zápasom proti Francúzsku." Španielska dvojica napokon zdolala Juhoafričanov v supertajbrejku miešanej štvorhry a vyhrala celý súboj 2:1.

Hopmanov pohár - výsledky:

/B-skupina/

Španielsko - JAR 2:1

Fernando Verdasco - Kevin Anderson 6:7 (5), 4:6

Annabela Medinová Gerriguesová - Chanelle Scheepersová 6:4, 6:2

Medinová Garriguesová, Verdasco - Scheepersová, Anderson 6:4, 6:7 (3), 10:8.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy.

pb

Vloženo: 29. 12. 2012       Kategorie: Tasr