• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Šarapovová víťazkou turnaja WTA v Indian Wells - SÚHRN s hlasmi

Indian Wells 18. marca (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová sa stala víťazkou dvojhry na prestížnom turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells. Vo finále ako nasadená dvojka po výbornom výkone deklasovala osmičku "pavúka" Dánku Caroline Wozniacku 6:2, 6:2 a pripísala si na konto celkovo 28. titul na WTA Tour, prvý v tomto roku.

Šarapovová v dueli dvoch bývalých svetových jednotiek zničila súperku drvivým forhendom, na jej konto pribúdal jeden víťazný úder za druhým, Vďaka triumfu v Indian Wells sa v novom vydaní rebríčka WTA posunie na druhé miesto pred Bielorusku Victoriu Azarenkovú. Pozíciu líderky si udrží Američanka Serena Williamsová, ktorá v Kalifornii neštartovala.

Šarapovová po hladkom finálovom triumfe v Indian Wells netajila spokojnosť. "Počas celého zápasu som mala pocit, že som o krok vpred. Veľmi mi pomohli rýchle brejky. Dnes som sa mohla spoľahnúť na servis, prvé podanie fungovalo naozaj veľmi dobre. Hrala som dostatočne agresívne, ale aj trpezlivo, čo je proti Caroline vždy veľmi dôležité, pretože vracia údery ako stena," povedala pre akreditované médiá Ruska, ktorá prvýkrát triumfovala v Indian Wells v roku 2006. Wozniacka nenadviazala na turnajové víťazstvo z roku 2011, opatrnou hrou s minimom víťazných úderov nemala proti súperke šancu na úspech. "Maria ma od úvodných minút dostávala pod tlak, veľmi kvalitne podávala a robila minimum nevynútených chýb," priznala rodáčka z Odense.

dvojhra - finále:

Maria Šarapovová (2-Rus.) - Caroline Wozniacka (8-Dán.) 6:2, 6:2

la

Vloženo: 18. 03. 2013       Kategorie: Tasr