• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Čepelová po prehre s Vinciovou: "Rozhodlo pár loptičiek" (2)

Wimbledon 27. júna (TASR) - V 3. kole ženskej dvojhry na tenisovom Wimbledone nepríde k slovenskému derby. Jana Čepelová totiž prehrala v 2. kole s nasadenou jedenástkou Robertou Vinciovou v trojsetovej bitke 1:6, 6:4, 7:9. Skúsená Talianka vyzve v sobotu slovenskú jednotku Dominiku Cibulkovú. Čepelová na tráve All England Clubu nezopakovala vystúpenie z vlaňajška, keď postúpila z kvalifikácie až do 3. kola.

Zverenke trénera Martina Zathureckého nevyšiel úvod zápasu, keď dvakrát stratila podanie a Talianka si vybudovala náskok 5:0. Čepelová síce odvrátila hrozbu "kanára", no Vinciová pri vlastnom podaní dotiahla prvý set do úspešného konca. Opora talianskej fedcupovej reprezentácie kvalitne servovala, umne menila rytmus hry a účinne využívala slajzovaný bekhend. Na začiatku druhého dejstva Čepelová zvýšila agresivitu na podaní i na returne a po rýchlom brejku odskočila Vinciovej na 3:0. Talianka síce vyrovnala na 3:3, no v koncovke setu slávila úspech Čepelová, keď za stavu 5:4 prelomila súperkino podanie. V treťom sete v piatej hre zobrala Vinciová podanie Slovenky, ale vzápätí Čepelová po re-brejku vyrovnala na 3:3. Obe tenistky mali problémy pri vlastnom podaní, ale to svoje napokon stratila po sérii chýb ako prvá Čepelová a svetová jedenástka išla do vedenia 5:4. Dvadsaťročná Slovenka však bojovala a pri podaní súperky sa udržala v hre, keď opäť vyrovnala na 5:5. Následne si Čepelová napriek druhej dvojchybe udržala servis, ale to isté sa podarilo aj Talianke a bolo 6:6. Vzápätí si obe súperky "ukradli" svoje podanie a po učebnicovom returne Čepelovej bolo 7:7. V závere rozhodovali skúsenosti. Vinciová čistou hrou najskôr zobrala podanie nenasadenej súperke a následne už šancu nepustila z rúk, aby vyhrala za dve hodiny a štrnásť minút.

Čepelová po prehre netajila sklamanie. "Škoda, že to nevyšlo. Zápas bol vyrovnaný, ku koncu mi už dochádzali sily. Celé stretnutie rozhodlo pár loptičiek. Som rada, že som vôbec mohla hrať, lebo mám unavený chrbát. Súperke gratulujem k postupu," povedala slovenská tenistka pre TASR.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Roberta Vinciová (11-Tal.) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:1, 4:6, 9:7

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o tretí odsek

la pb ms

Vloženo: 27. 06. 2013       Kategorie: Tasr