• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Del Potro absolvoval úspešnú operáciu ľavého zápästia

Minessota 25. marca (TASR) - Argentínsky tenista Juan Martin del Potro sa úspešne podrobil operácii ľavého zápästia. Bol to už druhý operačný zákrok zápästia počas posledných štyroch rokov, to pravé mu operovali krátko po triumfe vo finále US Open v roku 2009. Informovala agentúra DPA.

Dvadsaťpäťročný hráč takmer určite vynechá zvyšok sezóny. Liečba môže trvať až desať mesiacov, je tak neisté, že by sa vrátil do hry v októbri na turnajoch v Tokiu a Bazileji, kde by obhajoval tituly. Argentínčana operovali na klinike v Rochestri v americkom štáte Minnesota.

"Našťastie, všetko išlo dobre. Už mám po operácii, ďakujem všetkým za podporu," napísal na sociálnej sieti tenista, ktorý začiatkom roka vyhral turnaj v Sydney, no veľké problémy u neho začali už hneď v prvom kole grandslamového Australian Open. Podľa informácií argentínskych médií zákrok trval vyše dvoch hodín a podľa lekára bolo poškodenie väčšie, ako očakávali. Zákrok bol však úspešný.

Del Potro hral naposledy koncom februára na turnaji v Dubaji, kde pre zranenie zápästia vzdal zápas úvodného kola. Odstúpiť musel následne i zo štvorhry, v ktorej postúpil do 2. kola.

jp

Vloženo: 25. 03. 2014       Kategorie: Tasr