• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Pre Švajčiara Wawrinku je ďalšou výzvou titul v Davisovom pohári

Ženeva 25. marca (TASR) - Šampiónovi tenisového Australian Open Stanislasovi Wawrinkovi sa už splnil jeden životný sen, ale teraz je pre neho novou výzvou triumf v Davisovom pohári s tímom Švajčiarska. Informovala agentúra Reuters.

Tretí hráč aktuálneho svetového rebríčka získal v januári v Melbourne svoj prvý grandslamový titul, keď na turnaji zdolal aj obhajcu trofeje Novaka Djokoviča a vo finále Rafaela Nadala. Okamžite po triumfe u protinožcov sa Wawrinka pridal k 17-násobnému grandslamovému víťazovi a krajanovi Rogerovi Federerovi v súboji 1. kola Svetovej skupiny Davisovho pohára. Švajčiari v ňom zdolali oslabené Srbsko 3:2.

Priaznivci švajčiarskeho tímu, ktorý sa v apríli vo štvrťfinále Davis Cupu stretne s Kazachstanom, veria, že dvojica tenistov s prezývkou "Federinka" môže Helvétov doviesť do druhého finále v histórii. "Už veľa rokov mám ten jeden cieľ. Volá sa Davisov pohár," prezradil Wawrinka, ktorý tento týždeň štartuje na turnaji Sony Open v Miami. "Teraz, keď hrá Roger, máme silný tím, ktorý môže niečo dokázať. Musíme byť opatrní, ale určite máme šancu na dobrý výsledok tento rok. Davisov pohár je teraz pre mňa najväčšou výzvou."

pb jp

Vloženo: 25. 03. 2014       Kategorie: Tasr