• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Cibulková prehrala v semifinále dvojhry v Miami s Na Li

Miami 28. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v semifinále dvojhry na turnaji WTA v Miami. Ako nasadená desiatka prehrala s dvojkou "pavúka" Číňankou Na Li po trojsetovej bitke 5:7, 6:2 a 3:6. V rozhodujúcom dejstve nevyužila náskok 3:1. Cibulková ani v siedmom vzájomnom dueli nedokázala zdolať šampiónku Australian Open a neodplatila jej prehry z finále v Melbourne ani zo štvrťfinále turnaja v Indian Wells.

Napriek semifinálovej prehre bude Cibulková v pondelok prvýkrát v kariére v elitnej svetovej desiatke. Z Miami si odnáša prémiu 192.485 USD a 390 bodov do svetového rebríčka WTA. Zverenka trénera Mateja Liptáka sa stane po Daniele Hantuchovej a Karine Habšudovej historicky treťou Slovenkou v Top ten singlového rebríčka WTA. Hantuchová sa po postupe do štvrťfinále dvojhry na Australian Open v januári 2003 dostala na piatu priečku, čo je doposiaľ slovenské maximum, Habšudová bola vo februári 1997 na 10. pozícii.

Cibulková klopala na dvere najlepšej desiatky už v júli 2009 mesiac po tom, ako postúpila do semifinále na antukovom Roland Garros v Paríži. Na turnaji vo švédskom Bastade ju od vytúženej méty delilo jediné víťazstvo. Cibulková má po skvelých výsledkoch v úvodnej tretine tejto sezóny veľkú šancu kvalifikovať sa na októbrový šampionát WTA Tour do Singapuru.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Na Li, keď hneď v úvodnom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Číňanka však vyrovnala na 2:2 a po ďalšom brejku za stavu 4:3 išla podávať na víťazstvo v prvom sete. Cibulková v deviatom geme odvrátila setbal, vyrovnala na 5:5 a v jedenástej hre mala k dispozícii dva brejkbaly. Na Li si však podržala servis a zisk úvodného dejstva spečatila čistou hrou pri podaní súperky.

Na začiatku druhého dejstva Cibulková nedokázala dvakrát potvrdiť brejk, no od stavu 2:2 ovládla centrálny dvorec, získala štyri gemy v rade a vynútila si tretí set. Cibulková mala vysokú úspešnosť prvého podania, kvalitne returnovala a pri dlhších výmenách od základnej čiary zakončovala winnermi z forhendu i bekhendu. Na začiatku tretieho setu Cibulková po rýchlom brejku odskočila súperke na 2:0, v piatom geme však nevyužila šancu na dvojitý brejk, čo bol zlomový moment zápasu. Na Li sa chytila, získala päť gemov za sebou a vybojovala si postup do finále proti domácej Američanke Serene Williamsovej. Za stavu 5:3 premenila v poradí tretí mečbal.

dvojhra - semifinále:

Na Li (2-Čína) - Dominika CIBULKOVÁ (10-SR) 7:5, 2:6, 6:2

la

Vloženo: 28. 03. 2014       Kategorie: Tasr