• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Schmiedlová po cennom triumfe:"Ešte nikdy som neotočila z 1:6 a 1:4" (5)

Wuchan 28. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa po úspešnom obrate prebojovala už do osemfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wuchane. V druhom kole si poradila so štvrtou nasadenou Dánkou Caroline Wozniackou po vyše trojhodinovej trojsetovej bitke 1:6, 6:4, 7:6 (6). V druhom dejstve prehrávala zverenka trénera Milana Martinca už 1:4, potom však získala päť gemov v rade.

Na začiatku tretieho setu nedokázala Schmiedlová proti bývalej svetovej jednotke, ktorú dvakrát ošetrovali, dvakrát potvrdiť brejk. V dramatickej tajbrejkovej koncovke však napokon slávila úspech. Za stavu 7:6 premenila v poradí tretí mečbal a pripísala si na konto najcennejší skalp v doterajšej kariére. Wozniacka je aktuálnou svetovou jedenástkou. V stredajšom osemfinále čaká Schmiedlovú štvrťfinalistka US Open Francúzka Kristina Mladenovicová.

Schmiedlová mala z triumfu nad Wozniackou obrovskú radosť. "Proti Caroline som odohrala jeden z najlepších zápasov mojej kariéry, ešte nikdy som nezdolala takú dobrú hráčku. Je to pre mňa veľmi emotívne víťazstvo. Bolo to veľmi náročné stretnutie, bojovali sme o každú loptičku. Som veľmi unavená, no zároveň veľmi šťastná. Na začiatku roka som ani nesnívala o tom, že dosiahnem taký vysoký renking a získam dva turnajové tituly. Tvrdá práca prináša svoje ovocie. Dúfam, že mi dobrá forma vydrží čo najdlhšie," povedala v prvom interview priamo na kurte slovenská jednotka, ktorá v najnovšom vydaní rebríčka WTA figuruje prvýkrát v kariére v elitnej svetovej tridsiatke.

Na margo skvelého obratu v rozhovore pre TASR uviedla. "Za stavu 1:6, 1:4 som sa trochu uvoľnila, začala som hrať agresívnejšie. Uvedomila som si, že na tomto pomalom povrchu sa s ňou nedá stále pinkať. Ona je výborná hráčka, v prvom sete nerobila takmer žiadne chyby. Obe hráme podobným štýlom, boli tam dlhé výmeny. Ja som si trochu neverila, za posledné dva týždne som odohrala veľmi veľa zápasov a nemala som prakticky žiadne voľno. Neviem, či som vôbec niekedy otočila takýto zápas, navyše proti súperke takéhoto rangu. Veľmi si vážim, že som si to uhrala sama. Tretí set nebol ľahký. Neviem, či mala Caroline nejaké problémy. Videla som, že jej merali tlak, zrejme jej bolo zle. Veľmi som chcela vyhrať a dôležité bolo, že aj v tajbrejku som si zachovala pevné nervy. Za stavu 6:5 som nevyužila druhý mečbal, keď som pokazila nahratý forhend, no nemyslela som na to a zahrala som potom dve super lopty." Proti Mladenovicovej ešte nikdy nehrala. "Kristina hrá predsa len iným štýlom ako Caroline. Na osemfinále takéhoto turnaja je to však ako-tak prijateľná súperka. Sme renkingovo na tom podobne. Spravím všetko pre to, aby som bola do stredy fit a aby som hrala dobre. Myslím, že mám veľkú šancu uspieť. Uvidíme, ako to dopadne," dodala Schmiedlová.

Po turnaji vo Wuchane by sa mala z 29. miesta posunúť ešte vyššie. V rodisku vlaňajšej šampiónky Australian Open Na Li má už istú prémiu 26.000 USD pred zdanením a 105 bodov do svetového rebríčka. Schmiedlová v tejto sezóne vyhrala turnaje v Katoviciach a Bukurešti, kde vo finále prvýkrát zvíťazila nad hráčkou z elitnej svetovej dvadsiatky - Taliankou Sarou Erraniovou. V júli si na okruhu WTA vyslúžila ocenenie pre vychádzajúcu hviezdu mesiaca. Na prestížnom turnaji v Cinncinati v lete postúpila z kvalifikácie až do štvrťfinále, pričom vyradila Poľku Agnieszku Radwaňskú. Na US Open sa tak prvýkrát na grandslamovej scéne ocitla medzi nasadenými hráčkami. Minulý týždeň v juhokórejskom Soule postúpila do semifinále.

dvojhra - 2. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Caroline Wozniacka (4-Dán.) 1:6, 6:4, 7:6 (6)

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalší hlas Schmiedlovej

la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 29. 09. 2015       Kategorie: Tasr