• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Cibulková prehrala vo finále turnaja WTA v Madride s Halepovou

Madrid ý. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo finále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Madride. Nasadanej šestke Rumunke Simone Halepovej podľahla v dvoch setoch 2:6, 4:6. Cibulková nevyužila šancu na zisk šiesteho titulu na ženskom profesionálnom okruhu, v španielskej metropole však dosiahla doposiaľ najväčší úspech na podujatí so štatútom Premier Mandatory.

Pre Cibulkovú to bolo už tretie tohtoročné finále. V apríli v Katoviciach sa tešila zo zisku cennej trofeje, koncom februára v mexickom Acapulcu prehrala po trojsetovej bitke s Američankou Sloane Stephensovou. Z Madridu si odnáša prémiu 447.699 eur pred zdanením a 650 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie z 38. na 26. miesto a stane sa staronovou slovenskou jednotkou, keď predstihne Annu Karolínu Schmiedlovú.

Na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros tak bude s najväčšou pravdepodobnosťou figurovať medzi nasadenými hráčkami. V priebežnom tohtoročnom hodnotení Champions Race sa prepracovala do prvej osmičky. Ak by sa v nej udržala, získala by miestenku na jesenný šampionát WTA Tour v Singapure.

ženy - dvojhra - finále:

Simona Halepová (6-Rum.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:2, 6:4

la

Vloženo: 07. 05. 2016       Kategorie: Tasr