• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Spoločnosť Nike zostane sponzorom Šarapovovej

Londýn 9. júna (TASR) - Americká spoločnosť na výrobu športového oblečenia a potrieb Nike bude naďalej sponzorsky podporovať ruskú tenistku Mariu Šarapovovú napriek tomu, že hráčka dostala dvojročný zákaz činnosti za dopingový prehrešok.

"Dúfame, že Mariu opäť uvidíme na dvorcoch," píše sa v oficiálnom stanovisku spoločnosti Nike. Tá najskôr v marci tohto roka po prevalení sa Šarapovovej kauzy sponzorský kontrakt dočasne zmrazila, pripomenula agentúra DPA.

Šarapovová neprešla dopingovým testom na úvodnom grandslamovom podujatí roka Australian Open, keď jej v tele našli zakázanú látku meldónium. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) ju v stredu potrestala dvojročným dištancom. Trest má spätnú platnosť od 26. januára 2016, no bývalá svetová jednotka povedala, že sa proti verdiktu chce odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS).

Meldónium je na zozname zakázaných substancií od 1. januára 2016 a v sieti testovania uviazla už vyše stovka športovcov najmä z Ruska. Šarapovová tvrdí, že meldónium užívala zo zdravotných dôvodov.

mp ny

Vloženo: 09. 06. 2016       Kategorie: Tasr