• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Cibulková po úspešnom vstupe:"Nebola som nervózna"- SÚHRN

Wimbledon 28. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V utorňajšom dueli toho prvého vsadila na agresívnu hru a Chorvátku Mirjanu Lučičovú-Baroniovú zdolala za 99 minút v dvoch setoch 7:5, 6:3. V 2. kole sa víťazka minulotýždňového turnaja WTA v Eastbourne stretne s Austrálčankou Dariou Gavrilovovou.

Cibulková nedokázala v úvode stretnutia eliminovať dobre rozmiestňované víťazné údery súperky od základnej čiary i z returnu. Po stratenom treťom geme pri vlastnom podaní však zvýšila agresivitu a vyrovnala na 3:3. Hlavná rozhodkyňa následne prerušila zápas na približne dvadsať minút pre zdravotné problémy staršej diváčky v hľadisku. Za stavu 5:4 nevyužila Cibulková ponúknutý setbal, no v dvanástom geme si vybojovala ďalšie dva a tretím v poradí za 63 minút vyhrala 7:5.

V úvodných štyroch gemoch druhého setu Chorvátku prevalcovala, a hoci z ďalších troch až dvakrát stratila podanie, v ôsmej hre si vzala brejk späť. Vďaka zvládnutým koncovkám inak vyrovnaných gemov napokon triumfovala 7:5, 6:3.

Cibulková sa pred vstupom do turnaja cítila v pohode. "Nebola som pred zápasom nervózna. Po vyhratom turnaji človeku narastie sebavedomie. Ale uvedomuje si aj očakávania a novú šancu. Dva dni voľna po Eastbourne som v hlave spracovávala, čo mám pred sebou. Veľmi mi v tom pomáha môj mentálny kouč Radek Ševčík, konzultácie mi dával po telefóne. Vedela som, že s Lučičovou ma čaká ťažký zápas, tráva je jej najlepší povrch. Už som s ňou vo Wimbledone hrala a nebolo to ľahké. Je to hráčka, ktorá neustále útočí. Nastupovala som proti nej s rešpektom, nič som nepodcenila. V druhom sete po vedení 4:0 na mňa doľahla únava. To sa mi už dlho nestalo. Keď bolo 4:3, vravela som si ? haló, haló, to sa samé nedohrá! Hneď som súperku brejkla a už to išlo. Som v druhom kole a aj keď mi mnohí pripomínajú blížiaci sa termín mojej svadby 9. júla, na ktorú sa mimochodom veľmi teším, aj táto skutočnosť ma motivuje hrať čo najlepšie. A nestresovať sa. S Gavrilovovou budem hrať po prvý raz, v tomto roku som s ňou trénovala v Madride. Je to výborná obranárka, mladá hráčka, nebojí sa, nemá čo stratiť. Čakám opäť náročný zápas, ale iný ako v prvom kole. Verím, že dostanem príležitosť využiť môj agresívny tenis," povedala pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Cibulkovej tréner Matej Lipták priznal, že po víťaznom turnaji to nebýva jednoduché. "Nastupovať na grandslame po emóciách, ktoré sme zažili v Eastbourne, je ťažké. V minulosti takéto situácie Dominika ťažšie zvládala. Navyše Lučičová na tráve bola pomerne ťažká súperka. Chorvátka hrá štýlom, ktorý Domči nevyhovuje. Vedel som, že má pred sebou náročné okolnosti, aj ťažkú súperku a som teraz šťastný, že to Dominika zvládla. Zápas v jej podaní nebol úplne ideálny, hľadala sa, ale je to nový turnaj, nové podmienky. Zdôrazňoval som, že musí zostať pokojná, aj keď bude pod tlakom. Domča našla tajming a systém, v ktorom sa cítila v pohode. Keby lepšie servovala, mohla vyhrať ľahšie,? povedal Lipták.

Za stavu 3:3 odpadla v hľadisku diváčka, rozhodkyňa prerušila zápas na bezmála 20 minút. "Už som takú situáciu zažil,? spomenul Lipták. "Zdalo sa mi, že pridlho trvalo, kým postihnutú diváčku dostali na nosidlá, zrejme ju museli najprv stabilizovať. Myslel som si, že sa hráčky budú odznovu rozohrávať. Videl som, že Dominika mala z tej situácie rešpekt. Ale tenisti sú v tomto smere profesionáli a vedia sa skoncentrovať. Dokázala to aj Dominika, brejkla súperku a bola na koni."

dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (19-SR) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chorv.) 7:5, 6:3

ky la

Vloženo: 28. 06. 2016       Kategorie: Tasr