• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Lacko, Mayer a Robredo ťahákmi challengeru Peugeot Slovak Open

Bratislava 19. októbra (TASR) - Slovenskí daviscupoví reprezentanti Lukáš Lacko, Jozef Kovalík, Andrej Martin, Norbert Gombos, Nemec Florian Mayer a Španiel Tommy Robredo budú 7.-13. novembra ťahákmi turnaja challengerovej série ATP Peugeot Slovak Open (dotácia 100.000 dolárov+H). Okrem 17. ročníka medzinárodného šampionátu SR v tenise mužov sa v bratislavskom NTC uskutoční aj paralelný turnaj žien ITF Slovak Indoor s dotáciou 25.000 dolárov.

V Aegon aréne sa predstaví šesť hráčov z aktuálnej svetovej stovky - okrem Mayera ešte Ukrajinec Iľja Marčenko, Česi Lukáš Rosol s Adamom Pavláskom, Chorvát Ivan Dodig a Nemec Jan-Lennard Struff. "Veľmi ma teší, že s výnimkou Martina Kližana sa na bratislavský challenger prihlásili všetci slovenskí daviscupoví reprezentanti. Norovi Gombosovi sme udelili voľnú kartu rovnako ako talentovanému Alexovi Molčanovi a bývalej svetovej päťke Robredovi. Štvrtú kartu sme vymenili s Kazašským tenisovým zväzom. Robredo bude patriť k ozdobám, veď počas kariéry vyhral 12 turnajov ATP. Od februára bol zranený, teraz sa vracia do súťažného kolotoča. Má chránený renking na osem turnajov," povedal na stredajšej tlačovej konferencii riaditeľ turnaja a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

Voľné karty do kvalifikácie dostanú mladí slovenskí hráči Patrik Fabian, Martin Blaško, Lukáš Klein, Tomáš Líška a Patrik Néaa. Podľa Mošku by Bolo skvelé, keby sa niekomu z nich podarilo dostať do hlavnej súťaže. "Čiernym koňom turnaja by mohol byť Lukáš Lacko, ktorému sa na Slovak Open tradične darí a ako jediný vyhral tento turnaj dvakrát. Prekvapiť by mohol Gombos, ktorý sa v uplynulých týždňoch dostal do dobrej formy a po pauze zavinenej zranením stúpa v rebríčku."

Ženský turnaj ITF Slovak Indoor bude pre mladé slovenské hráčky šancou získať v domácom prostredí body do rebríčka WTA. "Presný zoznam hráčok bude známy koncom týždňa, no na turnaji by určite mali štartovať Viktória Kužmová s Kristínou Schmiedlovou, ktoré sa pripravujú v NTC. Vika v tejto sezóne potvrdzuje, že je veľký talent slovenského tenisu, vyhrala viacero turnajov ITF vrátane 25-tisícky," dodal Moška.

la /k dispozícii sú fotoreportáž, zvukové záznamy a videozáznam/

Vloženo: 19. 10. 2016       Kategorie: Tasr