• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky odohrajú barážový duel s Holandskom na antuke v NTC

Bratislava 6. marca (TASR) - Slovenské tenistky odohrajú barážový zápas o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Holandsku na antuke v bratislavskom NTC (22. - 23. apríla). Predbežné začiatky, ktoré ešte musí schváliť ITF, sú plánované na oba dni od 13.00 h. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Zverenky kapitána Mateja Liptáka vo februárovom dueli 1. kola II. svetovej skupiny nečakane zvíťazili na pôde Talianska 3:2. Hrdinkou sa stala fedcupová debutantka Rebecca Šramková, ktorá vyhrala obe dvojhry, tretí bod pridala skúsená Daniela Hantuchová. Vo fedcupovej histórii pôjde v Aegon aréne o štvrtú konfrontáciu oboch krajín, "Oranjes" vedú vo vzájomnej bilancii 2:1.

Slovenky majú Holanďankám čo vracať, v roku 2015 s nimi prehrali na antuke v Apeldoorne 1:4. Arantxa Rusová vybojovala v singloch dva body, tretí pridala holandská jednotka Kiki Bertensová. Holanďanky v druhý februárový víkend prehrali v 1. kole svetovej skupiny na harde v Minsku s domácim Bieloruskom 1:4. Vlani postúpilo družstvo pod taktovkou Paula Haarhuisa až do semifinále prestížnej súťaže.

la ak

Vloženo: 06. 03. 2017       Kategorie: Tasr