• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Keysová po postupe do semifinále: "Ďakujem divákom za podporu" (2!

Paríž 5. júna (TASR) - Americká tenistka Madison Keysová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslanmovom turnaji Roland Garros v Paríži. Vlaňajšia finalistka US Open si vo štvrťfinále ako nasadená trinástka poradila s Kazaškou Juliou Putincevovou 7:6 (5), 6:4. Zverenka Lindsay Davenportovej postúpila premiérovo medzi elitné kvarteto na antukovom vrchole sezóny.

Jej semifinálovou súperkou bude víťazka duelu medzi ďalšou Američankou Sloane Stephensovou a Ruskou Dariou Kasatkinovou.

Keysová mala v prvom sete zápasu s Putincevovou problémy s rotovanými údermi súperky, robila príliš veľa nevynútených chýb a prehrávala už 3:5. Následne však vďaka zlepšenému výkonu získala tri hry za sebou a vynútila si tajbrejk, v ktorom slávila úspech. O osude druhého dejstva rozhodol Keysovej brejk na 4:3.

Keysová mala z postupu do semifinále veľkú radosť. "Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu, boli skvelí. Som rada, že som to zvládla v dvoch setoch. Putincevová hrala v úvode zápasu veľmi dobre, nerobila žiadne chyby. Za stavu 3:5 som pridala na agresivite, dokázala som sa dobre skoncentrovať a začala som veriť mojej hre, čo bol kľúč k úspešnému obratu," povedala v prvom pozápasovom interview s bývalým francúzskym tenistom Fabricom Santorom.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Madison Keysová (13-USA) - Julia Putincevová (Kaz.) 7:6 (5), 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Keysovej

la ak

Vloženo: 05. 06. 2018       Kategorie: Tasr