• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Halepová po postupe do finále:"Jeden z najkrajších momentov"(2)

Wimbledon 11. júla (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová sa prvýkrát v kariére prebojovala do finále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V semifinále si ako nasadená sedmička poradila so sedmičkou "pavúka" Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou hladko 6:1, 6:3. V sobotu sa v dueli o druhý grandslamový titul stretne s víťazkou súboja medzi Američankou Serenou Williamsovou a Češkou Barborou Strýcovou.

Pre vlaňajšiu šampiónku Roland Garros to bude piate finále na podujatiach veľkej štvorky. V onlajn vydaní svetového rebríčka WTA sa bývalá svetová jednotka posunula na štvrté miesto. Halepová v prvom sete duelu so Svitolinovou na centri dominovala, keď trikrát prelomila podanie súperky. Rumunka ťažila z výborného pohybu po dvorci, výborne servovala, dokázala pretlačiť Ukrajinku vo výmenách od základnej čiary. V druhom sete Svitolinová držala s Halepovou krok do stavu 3:3. V siedmom geme stratila servis a Rumunka už dotiahla zápas do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila pri podaní Svitolinovej v poradí druhý mečbal.

"Prežívam jeden z najkrajších momentov v mojej kariére, zahrať si vo finále Wimbledonu je sen každej tenistky. Na konci som bola dosť nervózna, no zvládla som to. Nebol to taký jednoznačný zápas ako ukazuje konečný výsledok. Jelina je veľká bojovníčka a skvelá hráčka. V dôležitých momentoch som však bola mentálne i fyzicky silná. Som lepšia hráčka ako pred piatimi rokmi, keď som vo Wimbledone postúpila do semifinále. Mám viac skúsenosti. Finále na centri si chcem vychutnať plnými dúškami. Nezáleží, kto bude stáť na druhej strane dvorca," uviedla Rumunka v prvom pozápasovom rozhovore.

ženy - dvojhra - semifinále:

Simona Halepová (7-Rum.) - Jelina Svitolinová (8-Ukr.) 6:1, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Halepovej

la mp

Vloženo: 11. 07. 2019       Kategorie: Tasr