• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Víťazom Adria Tour v Belehrade Thiem, vo finále zdolal Krajinoviča (2)

Belehrad 14. júna (TASR) - Víťazom tenisového exhibičného podujatia Adria Tour v Belehrade sa stal Rakúšan Dominic Thiem, ktorý v nedeľňajšom finále zdolal Srba Filipa Krajinoviča 4:3 (2), 2:4 a 4:2.

Srb Novak Djokovič zvíťazil v najsledovanejšom nedeľnom zápase na exhibícii nad Nemcom Alexandrom Zverevom 4:0, 1:4 a 4:2. Líder svetového rebríčka pred vypredaným hľadiskom so 4000 divákmi už v sobotu zdolal Viktora Troického 4:1, 4:1, no potom nestačil na ďalšieho krajana Krajinoviča. S 32. hráčom sveta prehral 4:2, 2:4 a 1:4. Nepostúpil tak do finále, keďže v ďalšom nedeľnom zápase Krajinovič zdolal Troického 4:0 a 4:3. Skupinová fáza vyvrcholila záverečným duelom Rakúšana Dominica Thiema s Bulharom Grigorom Dimitrovom. Súboj ponúkol tuhý boj a z víťazstva v dvoch tajbrejkoch 4:3 (2) a 4:3 (6) sa tešil tretí hráč sveta Thiem, ktorý s troma výhrami prešiel hladko do finále a tam napokon aj uspel.

V sobotu bola ešte prekvapením prehra Dimitrova so 145. hráčom sveta, domácim Nikolom Milojevičom 1:4 a 3:4. V areáli Novak Tennis Center na brehu Dunaja sa hralo na antuke podľa upravených pravidiel bez výhod na štyri víťazné gemy a dva víťazné sety, za stavu 3:3 v sete nasledoval tajbrejk. Djokovič spoluorganizuje exhibičnú sériu, keďže profiokruh pre pandémiu koronavírusu nútene pauzuje.

Po turnaji v Belehrade bude nasledovať druhá časť v Záhrebe. Tretie kolo tenisovej série na Balkáne sa malo hrať v Čiernej Hore, no napokon ho museli zrušiť. Srbskí občania sa totiž pre opatrenia súvisiace s pandémiou do susednej krajiny ešte nedostanú, informoval portál BBC. Zatiaľ nie je známe, či sa nájde náhradné dejisko.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 1. odsek a rozšírená v 2. odseku.

mp wr jp

Vloženo: 14. 06. 2020       Kategorie: Tasr