• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Na Bratislava Open 2020 slovenská špička, Stankovič: "Bol som skeptický"

Bratislava 15. júna (TASR) - Na 18. ročníku najväčšieho slovenského challengerového tenisového turnaja série ATP na antuke v Bratislave ohlásila účasť takmer celá slovenská špička. Doplní ju ôsma hráčka svetového rebríčka WTA Belinda Benčičová, Filip Polášek sa na turnaji predstaví v dvojhre aj vo štvorhre.

Prvých 12 ročníkov turnaja sa hralo v Košiciach, ďalšie štyri v Poprade. Vlani sa presťahoval do Bratislavy, kde sa od 17. do 20. júna bude hrať opäť. Turnaj má dotáciu 20.000 eur, organizátori ho však najskôr v marci pre pandémiu koronavírusu zrušili. "Pre mňa bolo sklamaním, že sa turnaje nerozbiehajú a bol som už skeptický, ale sedeli sme u Maroša Vajdu a hovorili sme o tom, že by bolo dobré niečo zorganizovať. Dali sme hlavy dokopy a napokon sa turnaj uskutoční. Boli sme pod časovým tlakom, lebo sme nevedeli, ako a kedy uvoľní štát opatrenia. Som rád, že budeme môcť od stredy vidieť v Bratislave krásny tenis," povedal pre TASR výkonný riaditeľ turnaja Branislav Stankovič.

Na turnaji bude štartovať aj vlaňajší víťaz Norbert Gombos, ďalej Andrej Martin, Jozef Kovalík, Filip Horanský a aj semifinalista štvorhry vo Wimbledone 2019 a Australian Open 2020 Filip Polášek. Okrem štvorhry sa však Polášek predstaví aj vo dvojhre, v debli bude hrať spolu s Igorom Zelenayom.

V ženskom pavúku sa okrem Benčičovej predstavia Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, či Rebecca Šramková.

wr la lg

Vloženo: 15. 06. 2020       Kategorie: Tasr