• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Newyorský guvernér súhlasi s konaním US Open v pôvodnom termíne

New York 16. júna (TASR) - Tenisový US Open v New Yorku sa môže uskutočniť v pôvodnom termíne (31. augusta - 13. septembra). Newyorský guvernér Andrew Cuomo dal grandslamovému turnaju zelenú. V stredu by mali organizátori definitívne potvrdiť konanie podujatia bez prítomnosti fanúšikov.

Cuomo v utorok oznámil, že koncom augusta príde k uvoľneniu opatrení prijatých na zamedzenie šírenia nového koronavírusu. V štáte New York sa tak budú môcť konať veľké športové podujatia vrátane US Open. Oficiálne stanovisko, či sa turnaj uskutoční, by mali organizátori a následne aj mužské a ženské tenisové asociácie ATP a WTA oznámiť 17. júna.

Mnoho hráčov zaujalo k usporiadaniu US Open v čase pandémie koronavírusu negatívny postoj. Nevôľu štartovať na ňom prejavili líder svetového rebríčka ATP Srb Novak Djokovič, obhajca titulu Španiel Rafael Nadal i ženská svetová dvojka Rumunka Simona Halepová. Organizátori navrhujú zaviesť prísne hygienické opatrenia, ktoré zahŕňajú každodenné testy na COVID-19, či účasť iba jedného člena realizačného tímu.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu o dva odseky

la wr

Vloženo: 16. 06. 2020       Kategorie: Tasr