• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Polášek so Zelenayom postúpili do finále štvorhry na Bratislava Open (2)

Bratislava 19. júna (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Klein postúpil do finále mužskej dvojhry na turnaji Bratislava Open. V stretnutí piatkového semifinále zdolal Norberta Gombosa 3:6 a dva razy 6:4. Jeho sobotňajším súperom bude Alex Molčan, ktorý o postup nemusel bojovať, keďže najvyššie nasadený Andrej Martin proti nemu nenastúpil pre zranenie.

Gombos, ktorý si vlani vybojoval titul na antukovom challengeri Bratislava Open, vyhral úvodný set, Kleinovi zobral podanie v treťom i deviatom geme. V druhom dejstve prerušili zápas pre dážď za stavu 2:2 a po prestávke obrátil Klein vývoj na svoju stranu. V siedmej hre získal súperov servis a set dopodával do víťazného konca. Brejk zopakoval hneď v otváracom geme rozhodujúceho dejstva a duel doviedol do víťazného konca, keď premenil celkovo tretí mečbal.

Klein v Bratislave odplatil Gombosovi trojsetovú prehru z druhého kola tohtoročnej extraligy družstiev v Poprade. "Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo vyhrať. Treba uznať, že Noro bol set a pol lepší. Prerušenie pomôže väčšinou tomu, kto prehráva, potom sa to vyrovnalo a predvádzali sme celkom solídny tenis, rýchly, nebolo extra veľa chýb. Som rád, že sa mi podarilo túto bitku zvládnuť," povedal Klein. Ako šiesty nasadený vytvoril finálovú dvojicu s päťkou "pavúka" Molčanom: "My sa tu všetci na turnaji poznáme, trénujeme spolu takmer stále, keď sme doma. Veľmi sa nemáme čím prekvapiť, dáme si ďalší zápas."

Filip Polášek s Igorom Zelenayom postúpili ako najvyššie nasadení do finále štvorhry, keď zdolali pár Michal Novanský a Matej Gálik hladko 6:2 a 6:2.

muži - dvojhra - semifinále:

Alex Molčan (5-SR) - Andrej Martin (1-SR) bez boja, Martin nenastúpil, Lukáš Klein (6-SR) - Norbert Gombos (2-SR) 3:6, 6:4, 6:4

štvorhra - semifinále:

Filip Polášek, Igor Zelenay (1-SR) - Michal Novanský, Matej Gálik (SR) 6:2, 6:2, Lukáš Klein, Norbert Gombos (4-SR) - Alex Molčan, Filip Horanský (2-SR) 6:3, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek a výsledky štvorhry

ak mp /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 19. 06. 2020       Kategorie: Tasr