• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Klein venoval titul z turnaja Bratislava Open rodičom a trénerom (2)

Bratislava 22. júna (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Klein sa stal víťazom mužskej dvojhry na Bratislava Open. Vo finále ako nasadená šestka zdolal turnajovú päťku Alexa Molčana 2:6, 6:2 a 6:2. Klein získal odmenu 3000 eur a do hodnotenia série Peugeot Tennis Tour 2020 si pripísal 20 bodov.

Zápasy o titul na Bratislava Open boli pôvodne na programe v sobotu, kompletný program však museli preložiť na pondelok pre dážď a silný vietor. Molčanovi vyšiel úvod finálového zápasu a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 2:0. Klein síce rýchlo vyrovnal na 2:2, ďalšie štyri hry sa však stali korisťou Molčana, ktorý ťažil z výborného pohybu po dvorci. Klein nedokázal dostať súpera pod tlak, pri dlhších výmenách robil priveľa nevynútených chýb.

Od začiatku druhého setu sa karta začala obracať. Klein zlepšil podanie, pridal na agresivite a našiel úderovú istotu. Vďaka brejku vo štvrtom geme si vybudoval náskok 4:1 a vynútil si rozhodujúce dejstvo. Aj v ňom mal navrch Klein. Zverenec českého trénera Tomáša Krupu odskočil na 5:2 a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca.

Klein venoval titul z Bratislava Open rodičom, trénerovi Krupovi a kondičnému koučovi Davidovi Olaszovi. "Je to super pocit vyhrať turnaj, aj keď to nebolo oficiálne podujatie ATP. Mal som možnosť zmerať si sily s ďalšími slovenskými hráčmi. Teší ma, že som odohral kvalitné zápasy. Alex dnes začal veľmi dobre, hral vysoké, rýchle lopty, menil rytmus. Ja som bol dosť nervózny. Od začiatku druhého setu som si však začal viac pomáhať servisom a hrou dopredu. Nebolo to však ani zďaleka také jednoznačné. Ťahali sme sa o gemy, bol to boj," uviedol Klein, ktorý na ceste k titulu vyradil slovenských daviscupových reprezentantov Norberta Gombosa i Filipa Horanského.

muži - dvojhra - finále:

Lukáš Klein (SR-6) - Alex Molčan (SR-5) 2:6, 6:2, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Kleina

la mp /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 22. 06. 2020       Kategorie: Tasr