• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Benčičová víťazkou ženskej dvojhry na turnaji Bratislava Open

Bratislava 22. júna (TASR) - Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová sa stala víťazkou ženskej dvojhry na Bratislava Open. Vo finále ako turnajová jednotka zdolala tretiu nasadenú Slovenku Viktóriu Kužmovú hladko 6:2 a 6:3. Svetová osmička získala odmenu 3000 eur a do hodnotenia série Peugeot Tennis Tour 2020 si pripísala 20 bodov.

Benčičová s Kužmovou často spolu trénujú, prvý vzájomný súťažný zápas však odohrali až v pondelok na antuke Slovana Bratislava. Švajčiarka od úvodných minút napĺňala úlohu papierovej favoritky. Vo štvrtom geme prelomila podanie slovenskej jednotky, po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:1 a prvý set získala jasne vo svoj prospech. Benčičová dominovala v dlhších výmenách, dokázala súperku zatlačiť do defenzívy. Kužmová mala problémy s umiestneným podaním Švajčiarky, nevedela sa na returne chytiť.

Na začiatku druhého dejstva Slovenka využila svoj prvý brejkbal a ujala sa vedenia 2:1, no Benčičová v ďalších minútach otočila na 5:2 a suverénne dokráčala k titulu. Švajčiarka si chodila po údery a naplno demonštrovala, prečo patrí do elitnej svetovej desiatky. Celým turnajom prešla bez problémov, keď v štyroch zápasoch nestratila ani jediný set.

ženy - dvojhra - finále:

Belinda Benčičová (Švaj.-1) - Viktória Kužmová (SR-3) 6:2, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu o dva odseky a výsledok

la mp

Vloženo: 22. 06. 2020       Kategorie: Tasr