• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PTT: Klein po postupe do finále: "Mal som problémy sústrediť sa" (4)

Žilina 1. augusta (TASR) - Slovenský tenista Filip Horanský postúpil do finále na turnaji v Žiline. V sobotnom prvom semifinále zdolal Tomáša Líšku 6:4, 6:4. V súboji o titul sa v nedeľu stretne s piatym nasadeným Lukášom Kleinom. Líder celkového hodnotenia PTT vyradil v druhom semifinále turnajovú jednotku Andreja Martina 7:6 (2), 4:6, 6:3.

Horanský nezačal duel dobre a postupne prehrával 2:4. Potom však prelomil podanie súpera a napokon otočil na 6:4. V druhej časti sa poučil a hneď v úvodnom geme brejkol Líšku. Za stavu 5:1 poľavil a nechal Líšku znížiť na 4:5. Horanský však nedopustil zbytočnú dramatizáciu a na dvakrát premenil mečbal.

"V prvom rade som rád, že som vyhral, nebolo to jednoduché. Na začiatku som bol trošku nervózny a neletelo mi to tak ako v predchádzajúcich zápasoch. Som rád, že som sa postupne rozohral. Škoda záver, tam som bol trochu nervózny, to by sa mi nemalo stávať. Ale som rád, že to dobre dopadlo," povedal Horanský na webe stz.sk.

Klein sa prebojoval už do svojho štvrtého finále v rámci série PTT. Doterajšie tri účasti dokázal pretaviť v zisk dvoch titulov. "Bol to veľmi náročný zápas na koncentráciu. Kurt bol trochu mäkší, Andrejovi to vyhovovalo. Mal som trochu problémy sústrediť sa, aby som nerobil lacné chyby a priveľa neriskoval," uviedol zverenec českého trénera Tomáša Krupu.

muži - dvojhra - semifinále:

Lukáš Klein (SR-5) - Andrej Martin (SR-1) 7:6 (2), 4:6, 6:3, Filip Horanský (SR-3) - Tomáš Líška (SR-6) 6:4, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe a o ďalší výsledok

rr la

Vloženo: 01. 08. 2020       Kategorie: Tasr