• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Polášek sa stretol s Tóthom,zatiaľ neplánuje návrat do daviscupového tímu

Bratislava 26. novembra (TASR) - Slovenský tenista Filip Polášek sa stretol s novým daviscupovým kapitánom. Po rozhovore s Tiborom Tóthom však nezmenil svoje stanovisko a naďalej trvá na tom, že marcový domáci duel s Českom bol jeho posledný v prestížnej tímovej súťaži.

"Na poste daviscupového kapitána prišlo iba ku kozmetickej zmene, veď Tibor Tóth bol tri roky v úlohe trénera tímu, ktorý viedol Dominik Hrbatý. Tibora veľmi dobre poznám, máme nadštandardný vzťah. Stretli sme sa a povedali si nejaké veci, moje stanovisko sa však nemení. Zatiaľ nemám v pláne hrať Davis Cup a nastúpiť v najbližšom dueli s Čile," uviedol pre TASR slovenský deblový špecialista.

Uplynulú sezónu odštartovali s Chorvátom Ivanom Dodigom postupom do semifinále Australian Open, slovensko-chorvátsky tandem však pribrzdila pandémia koronavírusu. "Až do začiatku pandémie sme dosahovali také výsledky ako v roku 2019, ktorý bol pre nás vynikajúci. Potom však prišla dlhá prestávka. Ivan bojoval so zápästím. Ani počas americkej šnúry ho nemal úplne v poriadku. Prvý zápas sme prehrali po siedmich nevyužitých mečbaloch, čo akoby predznamenalo ďalší vývoj sezóny."

Na antukovom Roland Garros postúpili do osemfinále, no po návrate z Paríža začali trápiť Poláška zdravotné problémy. "Bol som na krvných testoch. Zistili mi pľúcne chlamýdie, zápal v tele, mononukleózu i astmu. Musel som sezónu predčasne ukončiť a začať sa liečiť. Som rád, že môj stav sa už zlepšil a že som mohol začať trénovať. S Ivanom budeme pokračovať, nie je žiaden dôvod na ukončenie spolupráce," zdôraznil Polášek.

la lg /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 26. 11. 2020       Kategorie: Tasr