• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Swiateková po postupe do finále ďakovala poľským fanúšikom (2)

Paríž 8. júna (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková bude v sobotu súperka Češky Karolíny Muchovej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu zdolala v druhom parížskom semifinále štrnástku "pavúka" Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú 6:2, 7:6 (7). Aj po skončení antukového vrcholu sezóny si udrží post svetovej jednotky.

Haddadová Maiová začala svoje prvé grandslamové semifinále odvážne a v úvodnom geme čistou hrou zobrala Swiatekoej podanie. Poľka však bleskovo kontrovala rebrejkom, za stavu 3:2 opäť prelomila Brazílčankin servis a prvý set dotiahla do úspešného konca. Swiateková dokázala Haddadovvú Maiovú pretlačiť v dlhých výmenách a robila menej nevynútených chýb.

Brazílčanka mala v nohách dva náročné trojsetové zápasy, napriek tomu sa v úvode druhého dejstva zmobilizovala a odskočila Swiatekovej na 3:1. Poľka však otočila na 4:3 a o osude setu rozhodol tajbrejk. V ňom nevyužila Haddadová Maiová vedenie 5:3, za stavu 6:5 nepremenila setbal a v koncovke slávila úspech Swiateková. Poľka odplatila Brazílčanke vlaňajšiu prehru z turnaja WTA v Toronte.

"Je skvelé byť v treťom parížskom finále v priebehu uplynulých štyroch rokov. Je mentálne náročné odohrať takýto turnaj, už sa teším na sobotu. Vedela som, že proti Beatriz to bude ťažké. Je ľaváčka, vie kombinovať topspiny s plochými údermi. Navyše je to veľká bojovníčka, ktorá sa nevzdáva za žiadneho stavu. Veľmi si cením, že prišlo toľko poľských fanúšikov, boli super," uviedla Swiateková v pozápasovom rozhovore s bývalým francúzskym tenistom Fabricom Santorom.



ženy - dvojhra - semifinále:

Iga Swiateková (Poľ.-1) - Beatriz Haddadová Maiová (Braz.-14) 6:2, 7:6 (7)



UPOZORNENIE: Správa e rozšírená o hlas Swiatekovej.



la ny

Vloženo: 08. 06. 2023       Kategorie: Tasr