• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tenis doma

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tenis doma

 
news img

ITF WTT M25: Slováci prehrali

Michal Krajčí (na snímke) aj Miloš Karol vypadli v druhom kole dvojhry na turnaji ITF WTT M25 v Trnave. Úspešný kvalifikant Krajčí nestačil na tretieho nasadeného Čecha Michaela Vrbenského (369. ATP) a podľahol mu 3:6, 4:6 za 69 minút. Karol, ktorý na turnaji štartoval vďaka voľnej karte, prehral s Belgičanom Tibom Colsonom 4:6, 4:6 za 93 minút. Singlová časť pavúka je tak už bez slovenskej účasti.

02. 12. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

ITF WTT M25: Ďalej 2 Slováci

V  hlavnom singlovom pavúku mužského turnaja ITF WTT M25 v Trnave sa predstavilo osem Slovákov. Do druhého kola dvojhry sa z nich prebojovali Michal Krajčí (na snímke) a Miloš Karol. Úspešný kvalifikant Krajčí hladko zdolal v úvodnom kole Holanďana Micka Veldheera 6:1, 6:3 za 61 minút. Sedemnásťročný hráč Národného tenisového centra narazí v ďalšom kole na tretieho nasadeného Michaela Vrbenského (369. ATP) z Českej republiky.

30. 11. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

Daubnerová: Špeciálny moment

Nikola Daubnerová získala v koncoročnej ankete Slovenského tenisového zväzu titul Juniorka roka 2022. Sedemnásťročná hráčka Národného tenisového centra je aktuálne na 9. pozícii svetového juniorského rebríčka ITF. V priebehu roka uhrala hneď niekoľko výrazných výsledkov. Prebojovala sa napríklad do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros, zahrala si v semifinále štvorhry vo Wimbledone. Na majstrovstvách Európy získala s Ninou Vargovou zlatú medailu vo štvorhre a s družstvom dievčat do 18 rokov vybojovali striebro.

25. 11. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

Fotogaléria Tenista roka 2022

V stredu vyhlásili v Národnom tenisovom centre víťazov ankety Tenista roka 2022. Slovenský tenisový zväz usporiadal pri tejto príležitosti veľký galavečer, na ktorom si hlavné ceny prevzali Anna Karolína Schmiedlová a Alex Molčan. Medzi juniormi titul získali Peter Benjamín Privara a Nikola Daubnerová. Talentom do 15 rokov bola vyhlásená Mia Pohánková a ocenenie Tím roka si odniesol tím Slovenska reprezentujúci v Pohári Billie Jean Kingovej. Galavečer zachytil objektívom Dušan Barbuš.

24. 11. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

Tenisová jeseň v Stredoslovenskom regióne

Stredoslovenský tenisový zväz pokračoval aj v tomto roku v začatej tradícií a zorganizoval jesenné kondičné sústredenie v Telgárte (13. - 16. októbra). Zúčastnilo sa ho 24 pozvaných hráčov v kategóriách mladšieho a staršieho žiactva, ktorí pod vedením kondičných trénerov naberali sily pre novú sezónu.

24. 11. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

Lacko pripustil koniec kariéry

Lukáš Lacko na stredajšom slávnostnom galavečeri odovzdávania cien Tenista roka 2022 naznačil, že aktuálne sa končiaca sezóna bola pravdepobne jeho poslednou v aktívnom profesionálnom tenisovom kolotoči. Dlhoročný slovenský daviscupový reprezentant má problémy s ramenom, ktoré ho sužujú dlhšiu dobu. Od tenisu však ešte definitívne odísť nechce.

24. 11. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

ZsTZ zorganizoval sústredenie mládeže

Počas minulého víkendu zorganizoval Západoslovenský tenisový zväz (ZsTZ) prvé sústredenie chlapcov a dievčat vo vekových kategóriách do 12, 14, 16 a 18 rokov. Takmer päťdesiatka mladých nádejí absolvovala v Topoľčanoch a v Maduniciach deň plný aktivít pod vedením tenisových trénerov a fyzioterapeutov. "Veríme, že sme založili tradíciu, ktorá svojím zmysluplným obsahom pomôže k napredovaniu slovenského tenisu – napredovaniu hráčov, klubov a v neposlednom rade aj tenisových rodičov," povedal Milan Kyseľ, predseda ZsTZ.

24. 11. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

TR: Molčan a Schmiedlová

V 29. ročníku ankety Tenista roka 2022 zvíťazili Alex Molčan a Anna Karolína Schmiedlová. Pre hráča Národného tenisového centra je to prvé víťazstvo v tejto ankete, Schmiedlová sa z ocenenia teší už po štvrtý raz. Medzi juniormi zvíťazil už po druhý raz Peter Benjamín Privara, najlepšou juniorkou je premiérovo Nikola Daubnerová. Talentom roka sa stala Mia Pohánková a medzi tímami zvíťazil hráčky z Pohára Billie Jean Kingovej.

22. 11. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

Kto vyhrá Tenistu roka 2022?

V stredu 23. novembra vyhlási Slovenský tenisový zväz v rámci slávnostného galavečera výsledky 29. ročníka ankety Tenista roka 2022. V bratislavskom Národnom tenisovom centre sa stretne okolo 400 pozvaných hostí, ktorí zatlieskajú najlepším v šiestich kategóriách. Ocenenie si už tradične prevezmú najlepší muž a žena, junior a juniorka, talent roka a tím roka.
 

22. 11. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

PSO: Víťazom maďarského finále Fucsovics

Maďarský tenista Márton Fucsovics sa stal víťazom dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. Druhý nasadený hráč si vo finále poradil s krajanom Fabiánom Marozsanom, ktorého zdolal 6:2, 6:4 za 76 minút. Tridsaťročný rodák z Nyiregyházy sa stal prvým Maďarom, ktorý v dvadsaťtriročnej histórii ovládol medzinárodné majstrovstvá Slovenska v tenise mužov.

13. 11. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

JTBSO: 5 Sloveniek o hlavnú

Päť slovenských tenistiek zabojuje v pondelok o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Do finále kvalifikácie sa prebojovali Salma Drugdová, Eszter Méri, Katarína Kužmová, Anika Jašková (na snímke) a Laura Cíleková. Eliminačné boje sú v NTC aréne naplánované od 10.30 h.

Všetko dôležité informácie o J&T Banka Slovak Open, program dňa, pavúky a fotografie nájdete na oficiálnej turnajovej stránke www.jtbankaslovakopen.sk.

FOTO: tenipo

13. 11. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

JTBSO: Vstupenky v predaji

Medzinárodný šampionát v tenise žien - Slovak Open - sa uskutoční 14. – 20. novembra 2022 v bratislavskej NTC aréne. Turnaj je zaradený do kategórie ITF World Tennis Tour s dotáciou 60 000 USD. Vstupenky na podujatie si fanúšikovia môžu zakúpiť na portáloch www.predpredaj.sk a www.ticketportal.sk. Dostupné sú aj na recepcii NTC.

12. 11. 2022
Tenis doma Více zde