• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tenis doma

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tenis doma

 
news img

Matúš: Je to obrovský impulz

Kapitánom mladých slovenských tenistov Renáty Jamrichovej a Daniela Balaščáka na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF 2022) v Banskej Bystrici bol Ján Matúš. Tréner Národného tenisového centra je zároveň aj osobným trénerom dvojnásobnej zlatej medailistky Renáty Jamrichovej. Úspech svojej pätnásťročnej zverenky a jej parťáka zhodnotil nasledovne: "Úspech Renáty a Daniela potvrdzuje, že na Slovensku máme tenisové talenty, ktoré sa vedia presadiť v medzinárodnej konkurencii. Je to skvelý výsledok."

30. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

EYOF: Odovzdávanie medailí

Renáta Jamrichová a Daniel Balaščák majú od soboty svoje zlaté medaily z Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) už pri sebe. Jamrichová v pozícii najvyššie nasadenej hráčky ovládla dievčenskú dvojhru a spolu s Balaščákom triumfovali aj vo štvorhre. Na slávnostnom ceremoniáli sa zúčastnil aj bývalý šiesty hráč sveta a aktuálne splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera.

30. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

EYOF: SR má zlato aj z mixu!

Renáta Jamrichová s Danielom Balaščákom získali na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici zlatú medailu v miešanej štvorhre. Vo finále zdolali rumunský pár Gabriel Ghetu, Eva Ionescová 6:4, 7:5. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Ladislava Olasza predtým vybojovala najcennejší kov aj v dievčenskom singli.

29. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

EYOF: Jamrichová má zlato!

Renáta Jamrichová získala na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici zlatú medailu vo dvojhre. Vo finále v pozícii nasadenej jednotky deklasovala Nemku Philippu Färberovú 6:1, 6:0 za 50 minút. "Som veľmi šťastná. Nečakala som, že to dopadne takto na výbornú. Bol to nečakane rýchly zápas," zhodnotila pätnásťročná hráčka NTC.

29. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

EYOF: Jamrichová o zlato!

Renáta Jamrichová má v dvojhre na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici istú minimálne striebornú medailu. Jednotka pavúka zdolala v piatkovom semifinále štvrtú nasadenú Rumunku Evu Ionescuovú 6:4, 5:7, 7:5. Zverenka trénera Jána Matúša sa v súboji o zlato stretne s Nemkou Philippou Färberovou.

29. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

SR U18 v Piešťanoch do finále

V piešťanskej kvalifikačnej skupine ME hráčov do 18 rokov je Slovensko najvyššie nasadené. V tíme kapitána Ľubomíra Kurhajca figurujú Peter Naď, Peter Benjamín Privara a Michal Krajčí. V prvom kole malo Slovensko voľný žreb. V semifinále narazilo na tretiu nasadenú Veľkú Britániu, nad ktorou zvíťazilo 2:1. V prvej dvojhre síce Michal Krajčí prehral, no vyrovnanie zabezpečil Peter Benjamín Privara a spolu s Petrom Naďom rozhodli vo štvorhre o postupe Slovenska do finále. V tom si chlapci zmerajú sily s rovesníkmi zo Srbska. Turnaj sa tradične hrá na dvorcoch TK Kúpele Piešťany.

28. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

Medzinárodné majstrovstvá SR seniorov a senioriek v Levoči

V dňoch 6. - 9. augusta 2022 sa v Levoči uskutočnia Medzinárodné majstrovstvá Slovenska seniorov a senioriek. Turnaj je zaradený do kategórie ITF S100 a nesie názov Slovak Open. Pre prihlásenie sa na turnaj: www.itftennis.com. Bližšie informácie o turnaji nájdete na stránke www.tc92levoca.eu.

28. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

EYOF: Slováci o medaily!

Renáta Jamrichová zabojuje na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) o medailu vo dvojhre i v mixe. Vo štvrtok zvíťazila vo štvrťfinále dvojhry v pozícii nasadenej jednotky nad Irem Kurtovou z Turecka 6:4, 4:6 , 6:3 a postúpila v Banskej Bystrici medzi najlepšie kvarteto. Jamrichová prehrala vôbec prvý set na turnaji.

28. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

EYOF 2022 v BB sa začal

Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) je jedným z vrcholných podujatí pre mladých európskych športovcov, ktorí chcú získať medzinárodné skúsenosti. Organizujú ho v spolupráci s hostiteľskými mestami Európske olympijské výbory, ktoré majú na podujatie aj exkluzívne práva. EYOF je najväčším európskym multišportovým podujatím pre mladých športovcov vo veku od 14 do 18 rokov. Športovci sa v letných i zimných športoch stretávajú v dvojročných cykloch. EYOF sa koná pod záštitou Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

20. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

Deblový titul z Ľupče pre Melagu s Medveďom

Samuel Melaga s Jakubom Medveďom získali titul vo štvorhre na medzinárodnom turnaji hráčov do 16 rokov Peugeot Pepas Cup 2022 (6. - 10. júla v Slovenskej Ľupčai). Vo finále si poradili s ukrajinským párom Maksym Kalabiška, Heorhii Nazarov a zdolali ho 6:3, 7:6(2). Melaga sa do finále prebojoval aj v dvojhre, tam však ťahal za kratší koniec. Nad jeho sily bol Kalabiška, ktorý zvíťazil 6:3, 6:2.

11. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

Áčko mladších žiakov v Žiline pre Kováčika a Košickú

Juraj Kováčik a Nina Košická (obaja TK Slávia STU Bratislava) sa stali víťazmi turnaja kategórie A mladších žiakov v Žiline. Kováčik si vo finále dvojhry poradil s Maxom Lörinčíkom (TK Petržalka) 6:3, 6:1. Lörinčík si chuť napravil vo štvorhre, po boku klubového spoluhráča Andreja Adamovića zdolali v záverečnom dueli Tomáša Maruščáka (TK Mladosť Košice) s Lukášom Budošom (TK Slovan Bratislava) 6:4, 6:4.

09. 07. 2022
Tenis doma Více zde
 
news img

Poprad-Tatry Open 2022: Pokorný s Karolom titul nezískali

Lukáš Pokorný Milošom Karolom nezískali titul vo štvorhre na turnaji ITF WTT M25 v Poprade (25 000 USD, antuka vonku). Vo finále nenašli recept na druhú nasadenú švédsko-dánsku dvojicu Simon Freund, Johannes Ingildsen a podľahli jej 4:6, 2:6 za rovnú hodinu. Pokorný bojoval o svoj tretí deblový titul, pre Karola by to bolo druhé prvenstvo vo štvorhre.

FOTO: Poprad-Tatry Open

02. 07. 2022
Tenis doma Více zde