• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

Poliaci sú v Bratislave optimisti

Poľskí tenisti sú pred zápasom o udržanie sa v I. skupine euro-afirckej zóny Davisovho pohára proti Slovensku (15. - 17. septembra) v optimistickej nálade. Na antuke v bratislavskom NTC chcú napriek neúčasti dlhoročnej tímovej jednotky Jerzyho Janowicza prekvapiť. Kapitán poľského tímu Radoslaw Szymanik vyslovil s doterajšou prípravou veľkú spokojnosť.

12. 09. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

Gombos prvý raz ako líder

Slovenskí tenisti sa pripravujú na zápas Davisovho pohára proti Poľsku (15. - 17. septembra v AEGON aréne) už v kompletnom zložení. K Norbertovi Gombosovi a Lukášovi Lackovi sa pripojili aj Jozef Kovalík s Andrejom Martinom. Kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř stále uvažuje, že v dueli 2. kola play off o zotrvanie v I. skupine euro-africkej zóny dá príležitosť aj Igorovi Zelenayovi. Deblový špecialista nefiguroval v pôvodnej štvorčlennej nominácii. ,,Antukový dvorec je čerstvý a chvíľu potrvá, kým sadne, ale vyzerá dobre. Je trochu rýchlejší ako vonku," hovorí Mečíř.

11. 09. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

Cesta vedie cez dvojhry

Kvarteto slovenských tenistov Norbert Gombos, Lukáš Lacko, Jozef Kovalík, Andrej Martin figuruje v nominácii na stretnutie 2. kola play off o účasť v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Poľsku (15. - 17. septembra na antuke v AEGON aréne v Bratislave). V tíme chýba Martin Kližan, ktorý v uplynulých týždňoch absentoval v turnajovom kolotoči pre zranenie lýtkového svalu.

06. 09. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

Mečířova šestica proti Poľsku

Kapitán reprezentácie SR Miloslav Mečíř nominoval na súboj 2. kola play off o zotrvanie v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovensko - Poľsko Norberta Gombosa, Lukáša Lacka, Jozefa Kovalíka, Andreja Martina, Igora Zelenaya a po prvý raz aj 19-ročného Alexa Molčana. Hrá sa 15. – 17. 9. 2017 na antuke pod otvorenou strechou AEGON arény v Bratislave. Mečíř, ktorý bol v minulých dňoch na US Open, bude informovať o príprave na stretnutie s Poľskom na tlačovej konferencii v stredu.

 

05. 09. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

Predpredaj na SR - Poľsko

Na stretnutie 2. kola play off o zotrvanie v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovensko - Poľsko, ktoré sa uskutoční 15. - 17. septembra 2017 v AEGON aréne v Bratislave naplno beží predpredaj vstupeniek. V daviscupovej histórii sa stretli Slovensko a Poľsko dva razy. V prvom súboji II. skupiny euro-africkej zóny zvíťazili Slováci v septembri 1996 na koberci v Trnave 4:1. Oveľa atraktívnejšie bolo stretnutie play off o postup do svetovej skupiny v roku 2015 v Gdyni, ktoré vyhrali domáci 3:2, keď sa rozhodlo v záverečnej dvojhre. V septembri sa teda tím kapitána Miloslava Mečířa pokúsi na antuke v AEGON aréne o revanš.

04. 09. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

Fed Cup po starom

Daviscupové stretnutia sa budú aj naďalej hrať na tri víťazné sety. Výročné valné zhromaždenie Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v Hočiminovom meste vo Vietname totiž neschválilo celý balík navrhovaných reforiem. Za návrh, aby sa daviscupové duely hrali iba na dva víťazné sety, hlasovalo iba 63 percent členských krajín. Na jeho schválenie bola potrebná dvojtretinová väčšina.

04. 08. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

S Poľskom na antuke

Súboj o záchranu v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovensko – Poľsko 15. – 17. septembra 2017 by sa mal hrať na antuke pod otvorenou strechou AEGON arény v Bratislave. Návrh Slovenského tenisového zväzu – vrátane začiatkov v piatok a sobotu o 16.00, v nedeľu o 15.00 – podlieha ešte schváleniu medzinárodnej tenisovej federácie.

19. 04. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko s Poľskom

Holandsko vyhralo v 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017 v Zenici nad Bosnou a Hercegovinou 3:1. Tento výsledok je dôležitý z pohľadu Slovákov a znamená, že v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v tejto skupine MS tímov ITF bude hrať Slovensko 15. - 17. septembra pred vlastnými fanúšikmi s Poliakmi. Slováci musia bojovať o záchranu v druhej lige, keďže vo februári v bratislavskom NTC nečakane prehrali s Maďarskom 1:3. Poľskému tímu majú čo odplácať. V septembri 2015 s ním prehrali v baráži o účasť vo svetovej skupine v Gdyni 2:3. O oba body Slovákov sa zaslúžil Martin Kližan.

10. 04. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

S kým bude hrať SR?

Slovensko si po prehre s Maďarskom 1:3 ešte musí počkať na súpera, s ktorým sa na jeseň stretne v boji o záchranu v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára. V 2. kole play off o zotrvanie sa môže stretnúť doma s Poľskom alebo vonku s Holandskom.

05. 02. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

Nečakané: Slovensko prehralo!

Slovensko nečakane podľahlo v AEGON aréne Maďarsku 1:3 a bude na jeseň bojovať len o záchranu v I. skupine euro-africkej zóny Davis Cupu. Do play off o svetovú skupinu postupuje Maďarsko, ktorého rozhodujúci bod získal Márton Fucsovics, 159. v rebríčku, víťazstvom nad 36. hráčom sveta, Martinom Kližanom, 3:6, 6:3, 6:3, 7:5. Záverečná dvojhra sa po dohode oboch kapitánov nehrala. Maďari odplatili Slovákom vlaňajšiu prehru 0:3 z antuky v Budapešti.

05. 02. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

Srdce ako prejav piety

Počas daviscupového súboja Slovensko - Maďarsko odovzdal prezident STZ Tibor Macko (na snímke vpravo) svojmu maďarskému kolegovi Lajosovi Szücsovi strieborné drôtené srdce s názvom Bolesť v srdci ako prejav piety obetiam a pozostalým autobusového nešťastia pri talianskom meste Verona, ktoré nedávno postihlo študentov budapeštianskeho gymnázia. Akciu iniciovala Spoločnosť Ferdinanda Martinenga prostredníctvom svojho predsedu Petra Kurhajca, bývalého čs. reprezentanta v modernom päťboji.

05. 02. 2017
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: SR - Maďarsko 1:2

Slovensko prehráva v 2. kole I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára s Maďarskom nečakane 1:2. Vo štvorhre podľahla v AEGON aréne dvojica Martin Kližan, Andrej Martin páru Márton Fucsovics, Attila Balázs v piatich setoch 3:6, 6:2, 3:6, 7:6(5), 1:6.

04. 02. 2017
Davis Cup Více zde