• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tenis doma

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tenis doma

 
news img

Nové meno: AXA aréna NTC

Od roku 2019 ponesie najvýznamnejší tenisový stánok na Slovensku nový názov - AXA aréna NTC. Pomenovanie reprezentačnej arény po známej poisťovacej spoločnosti AXA je výsledkom nového partnerstva Národného tenisového centra, Slovenského tenisového zväzu a spoločnosti AXA. Najbližším veľkým podujatím v AXA aréne NTC v Bratislave bude daviscupový súboj Slovensko – Kanada 1. a 2. februára 2019.

03. 01. 2019
Tenis doma Více zde
 
news img

Poklemba a Škoricová s regionálnymi titulmi

Na halových majstrovstvách Bratislavy v kategórii mladšieho žiactva v športovom areáli TŠP - tenisovej školy Petržalka na Nobelovom námestí štartovalo 30 dievčat a 29 chlapcov. Víťazmi dvojhry sa stali Filip Poklemba (TK Tennis Classic Bratislava) a Martina Škoricová (TK Jednotka Bratislava).

19. 12. 2018
Tenis doma Více zde
 
news img

Pred vianočným večierkom Vianočný pohár NTC

Premiérový ročník Vianočného pohára NTC v badmintone vyhrali Zdena Šuhajová a Robert Mokráň. Zamestnanci zväzu a NTC niekoľko týždňov ladili formu na koncoročný vrchol, na ktorom štartovali štyri dvojice. Hralo sa systémom každý s každým. Čo je dôležité - všetci účastníci absolvovali turnaj bez zranenia, a tak budú fit na stredajšom tradičnom vianočnom večierku osadenstva NTC. Všetkým dobrú chuť a príjemnú zábavu!

18. 12. 2018
Tenis doma Více zde
 
news img

Región: Minárik a Marušinová

Na dvorcoch Slávie STU v Petržalke sa uskutočnili majstrovstvá bratislavského regiónu v hale v kategórii dorastu. Víťazmi sa stali Krištof Minárik (TK Slávia STU Bratislava) a Martina Marušinová (TK Slovan Bratislava).

18. 12. 2018
Tenis doma Více zde
 
news img

Tenisti otestovali aj lyže

Tri daviscupové generácie - minulá, súčasná a treba veriť, že aj budúca- v spoločnosti viacerých tenistov a tenistiek NTC a ich trénerov, na záver tatranského sústredenia slávnostne odštartovali novú lyžiarsku sezónu. Tradičný organizátor akcie Branislav Stankovič pozval aj svojich súputnikov Miloša Mečířa, bývalého kapitána DC Slovenska a Mariána Vajdu, trénera svetovej jednotky Srba Novaka Djokoviča, ktorého tohto roku ATP vyhlásila za trénera roka.

09. 12. 2018
Tenis doma Více zde
 
news img

Naberanie kondície v Tatrách

Kondiční tréneri NTC Ladislav Olasz a jeho syn David Olasz už tradične organizujú vo Vysokých Tatrách kondičné sústredenie našich tenistov. Na Štrbskom Plese v týchto dňoch naberajú pred novou sezónou kondíciu Viktória a Katarína Kužmové, Karolína Schmiedlová, Viktória Morvayová, Norbert Gombos, Lukáš Klein, Patrik Néma, Samuel Puškár, Tomáš Líška, Jakub Kaťuch. Okrem členov NTC sú na tatranskom sústredení aj Lukáš Lacko, Igor Zelenay a Chantal Škamlová.

02. 12. 2018
Tenis doma Více zde
 
news img

Na programe štvorhra

V dňoch 26. - 28. 11. 2018 sa konalo v NTC sústredenie žiackych reprezentantov zamerané na štvorhru. Chlapci mali prvé dva dni dvojfázové tréningy. V rámci nich absolvovali rôzne cvičenia vhodné pre štvorhru. Posledný deň sa uskutočnil deblový turnaj. Súčasťou sústredenia bola každodenná kondičná príprava, zároveň absolvovali aj vytrvalostné testy. Hráčom sa venovali tenisoví tréneri Rastislav Nakládal, Rudolf Horváth a kondičný tréner Dominik Sedmina.

28. 11. 2018
Tenis doma Více zde
 
news img

Sieň slávy: Krošlák a Husárová

Do Siene slávy slovenského tenisu uviedli v rámci vyhlásenia výsledkov ankety Tenista roka ďalšie dve osobnosti nášho tenisu Janette Husárovú a Jána Krošláka. Obaja sa po aktívnej činnosti stali trénermi. Už tradične bolo v programe večera aj oceňovanie Cenou za rozvoj tenisu.

Foto: Dušan Barbuš

22. 11. 2018
Tenis doma Více zde
 
news img

Kližan a Cibulková hviezdy večera

V 25. ročníku ankety STZ Tenista roka 2018 zvíťazili Martin Kližan a Dominika Cibulková. Pre aktuálnu ženskú slovenskú jednotku je to už 8. prvenstvo v ankete, čím sa dostala na prvé miesto v historickej štatistike pred trojicu Karol Kučera, Dominik Hrbatý a Daniela Hantuchová, ktorí majú po 7 víťazstiev. Za nimi nasleduje Kližan, od štvrtkového slávnostného galavečera už 6-násobný Tenista roka. Cibulková ovládla aj anketu popularity. V nej o obľúbenosti tenistov rozhodujú v internetovom hlasovaní fanúšikoviana. Aj v tejto ankete Dominika vyhrala po ôsmy raz. Rekordérkou kategórie Talent roka sa stala Romana Čisovská so štvrtým prvenstvom. Členka Tímu roka sa stala aj Juniorka roka.

22. 11. 2018
Tenis doma Více zde
 
news img

Gombosa bude trénovať Tóth

V príprave na novú sezónu povedie v NTC Norberta Gombosa Tibor Tóth (na obr.), tréner daviscupovej reprezentácie. Ladislav Simon, doterajší tréner Gombosa, zostáva v NTC a spoločne s Ľubomírom Kurhajcom bude pripravovať kvarteto Alex Molčan, Lukáš Klein, Patrik Néma, Jakub Kaťuch. Karol Kučera bude trénerom Filipa Horanského. Jedinou zmenou v ženskej zložke je, že Michal Mertiňák bude trénovať okrem Viktórie Kužmovej aj jej mladšiu sestru Katarínu.

22. 11. 2018
Tenis doma Více zde
 
news img

Tenis bilancuje rok 2018

Na tradičnej tlačovej konferencii STZ v deň vyhlásenia výsledkov ankety Tenista roka hodnotil generálny sekretár zväzu Igor Moška rok 2018. Jeho rekapitulácia vyznela pozitívne, vyzdvihol tímové výsledky, ale aj vynikajúci návrat Martina Kližana, prienik Jozefa Kovalíka do stovky, skvelý rok Viktórie Kužmovej, ktorá sa v rebríčku v slovenskom poradí zaradila hneď za stálice Dominiku Cibulkovú a Magdalénu Rybárikovú.

22. 11. 2018
Tenis doma Více zde
 
news img

PSO 2018 za 100 sekúnd

Peugeot Slovak Open 2018, novembrový turnaj challengerovej série ATP, bol 19. ročníkom medzinárodných majstrovstiev Slovenska mužov v tenise. Niekoľko dní po ich skončení si môžete pozrieť 100-sekundové video zachytávajúce dianie v NTC trvajúce s kvalifikáciou 9 dní. O rok usporiada STZ už jubilejný, 20. ročník šampionátu, ktorý je najvýznamnejším tenisovým turnajom usporiadaným na Slovensku. Kliknite si...

21. 11. 2018
Tenis doma Více zde