• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

Po prvom dni 1:1

Slovenskí tenisti hrajú po úvodnom dni stretnutia o postup do svetovej skupiny Davisovho pohára s Bieloruskom nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod hostí  sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžil líder bieloruského tímu Jegor Gerasimov, ktorý zdolal slovenskú dvojku Norberta Gombosa 3:6, 6:4, 6:4. Sobotňajší program otvorí o 13.00 h štvorhra, v ktorej by mali nastúpiť Martin Kližan s Filipom Poláškom proti páru Max Mirnyj, Andrej Vasilevskij.

26. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Slovensko vedie 1:0

Slovenskí tenisti vedú po úvodnej dvojhre stretnutia o postup do svetovej skupiny Davisovho Pohára nad Bieloruskom 1:0. O úvodný bod sa na antuke v bratislavskom NTC postaral líder slovenského tímu Martin Kližan, ktorý zdolal 17-ročného daviscupového debutanta Alexandra Zgirovského hladko 6:1, 6:4. V druhom singli si zmerali sily slovenská dvojka Norbert Gombos a bieloruská jednotka Jegor Gerasimov.

26. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Kapitánova dcéra v akcii

Sedemročná druháčka Ella, dcéra slovenského kapitána Dominika Hrbatého, bola hlavnou aktérkou žrebovania stretnutia Slovensko - Bielorusko v Davisovom pohári. Po počiatočnej ostýchavosti sa Ella osmelila a z osudia vylovila loptičku, ktorá skrývala meno Martina Kližana. Slovenská jednotka otvorí súboj o postup do svetovej skupiny proti debutantovi hostí 17-ročnému Alexandrovi Zgirovskému. Na snímke Ella Hrbatá s hlavným rozhodcom Dimitri Leifmanom z Izraela.

25. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Kližan ako prvý

Slovenská tenisová jednotka Martin Kližan a bieloruská dvojka Alexander Zgirovskij nastúpia v piatok o 16.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia o postup do svetovej skupiny Davisovho pohára. V druhom singli si na antuke pod zatiahnutou strechou bratislavského NTC zmerajú sily slovenská dvojka Norbert Gombos a bieloruská jednotka Jegor Gerasimov. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

25. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Líder Bieloruska ešte neprišiel

Kapitán slovenského daviscupového tímu Dominik Hrbatý si pochvaľuje prípravu na duel o postup do svetovej skupiny proti tenistom Bieloruska (26.-27. októbra v bratislavskom NTC). Šéf slovenskej lavičky ocenil fakt, že antukový kurt je úplne rovný a loptičky majú vysoký odskok.

23. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Tenisti sú spokojní s dvorcom

Daviscupoví reprezentanti Slovenska už naplno trénujú na novom antukovom dvorci v NTC, na ktorom odohrajú v piatok a sobotu stretnutie s Bieloruskom o postup do svetovej skupiny. Kapitán tímu SR Dominik Hrbatý je s kvalitou kurtu veľmi spokojný. V pondelok doobeda mal na tréningu Filipa Poláška, Andreja Martina a Filipa Horanského, po nich nastúpil Norbert Gombos, ktorému sparingoval tímový tréner Tibor Tóth. V popoludňajších hodinách v pondelok sa očakáva prílet hráčov Bieloruska. Ich prvý oficiálny tréning je plánovaný na utorok od 9.00.

22. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Vstupenky na SR - Bielorusko

Siete ticketportal.sk a predpredaj.sk už začali predaj vstupeniek na stretnutie Slovensko - Bielorusko o postup do svetovej skupiny zreformovaného Davisovho pohára. Tím SR kapitána Dominika Hrbatého má pred sebou 26. – 27. októbra 2018 na antuke v NTC jednu veľkú výzvu. Ak Slovensko vyhrá, bude vo februári bojovať o postup do koncoročného finálového vyvrcholenia najprestížnejšej tenisovej tímovej súťaže v roku 2019.

21. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Zlepšovák: s bicyklom v NTC

Prvý tréning na novom antukovom dvorci v NTC, ktorý postavila česká firma Tenis Schmid, mali v piatok pod vedením kapitána slovenského daviscupového tímu Dominika Hrbatého Norbert Gombos a Filip Polášek. Začala sa tým príprava na stretnutie s Bieloruskom (26.-27. októbra). Dvorec ešte upravujú podľa požiadaviek domáceho tímu. Pri jeho úprave využíva firma zaujímavú novinku: pracovník na elektrickom bicykli ťahá za sebou sieťovačku. Celý proces zametania trvá veľmi krátko, čo bude výhoda aj pri úprave počas stretnutia.  

19. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Hrbatému chýba Kovalík

Pätica slovenských tenistov Martin Kližan, Lukáš Lacko, Norbert Gombos, Igor Zelenay, Filip Polášek figuruje v predbežnej nominácii daviscupového kapitána Dominika Hrbatého na zápas s Bieloruskom. Duel o postup do svetovej skupiny sa uskutoční 26.-27. októbra na antuke pod zatiahnutou strechou v bratislavskom NTC. Jeho víťaz sa prebojuje do svetovej skupiny a vo februári nastúpi v kvalifikácii o postup na finálový turnaj zreformovanej súťaže proti Kanade alebo Kazachstanu.

16. 10. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Šanca byť medzi elitou

Slovenskí tenisti majú šancu vrátiť sa po 12 rokoch do svetovej skupiny Davisovho pohára. Ak 26.-27. októbra zdolajú v bratislavskom NTC na antuke Bielorusko, postúpia medzi elitu a vo februárovej kvalifikácii budú bojovať o účasť na finálovom turnaji proti Kanade alebo Kazachstanu.

26. 09. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

Slováci to majú v rukách

Držiteľmi voľnej karty vo finálovom vyvrcholení Davis Cupu 2019 sú Argentína a Veľká Británia. V reformovanej súťaži, v ktorej sa svetová skupina rozšíri na 28 krajín, bude vo finálovom vyvrcholení štartovať 18 tímov. Šesť je teda známych – sú to tohtoroční semifinalisti Francúzsko, Chorvátsko, USA, Španielsko a dvaja držitelia voľných kariet Argentína a Veľká Británia. Ďalších 12 vzíde z kvalifikácie 1.-2. februára 2018.

26. 09. 2018
Davis Cup Více zde
 
news img

V DC privítame Bielorusko

Slovenskí tenisti privítajú v 2. kole play off o účasť v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára Bielorusko. Zápas sa uskutoční 26.-27. októbra v bratislavskom NTC. O súperovi tímu kapitána Dominika Hrbatého rozhodol súboj 1. kola play off v moskovských Lužnikách, v ktorom Rusi zdolali Bielorusov 3:2. Dva body získal Karen Chačanov, rozhodujúci vybojoval v záverečnej dvojhre Daniil Medvedev.

15. 09. 2018
Davis Cup Více zde