• PEUGOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA

Stanovisko STZ k príprave podujatia EYOF 2021

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tenis doma » Stanovisko STZ k príprave podujatia EYOF 2021

news img

Národné tenisové centrum Košice je spoločným projektom Mesta Košice a Slovenského tenisového zväzu. Oba subjekty sú akcionármi pre tento účel založenej spoločnosti NTC Košice, a.s. NTC ako športovisko má slúžiť aj v rámci organizácie podujatia Európsky olympijský festival mládeže EYOF 2021 na usporiadanie tenisových súťaží a zároveň by bolo možné využiť 2 tréningové haly aj pre organizáciu súťaží v gymnastike a džude.

Na projekt bolo v auguste 2017 vydané právoplatné územné rozhodnutie. Magistrát mesta Košice, ako špecializovaný stavebný úrad pre dopravné stavby, koncom januára pozastavil stavebné konanie k dopravným stavbám. Voči tomuto rozhodnutiu sa spoločnosť NTC Košice, a.s. ako investor odvolala, lebo ho považujeme za neodôvodnené, pretože mesto Košice ako cestný správny orgán už raz v októbri 2017 vydalo súhlas pre účely stavebného konania s predloženým dopravným riešením a riešením statickej dopravy.  Ostatné rozhodnutia a podklady pre stavebné konanie (okrem dopravy) sú už vydané a právoplatné. Zároveň je ukončené verejné obstarávanie na dodávateľa stavby, takže hneď po vydaní právoplatného stavebného povolenia sme schopní začať výstavbu. Predpokladaná doba výstavby projektu je 20 mesiacov a k EYOFu bude na jar 2021 dokončená.

Lokalitu Popradskej na Terase navrhol Magistrát mesta Košice, STZ túto plochu akceptoval ako vhodnú pre výstavbu projektu. V súlade s územným plánom ide o plochu určenú na šport. Spoločnosť NTC Košice má ako nájomca uzatvorenú s mestom Košice platnú nájomnú zmluvu na dotknuté pozemky na dobu 20 rokov, ktorú schválilo mestské zastupiteľstvo na jeseň 2017.

Ak by sa mal projekt realizovať v inej lokalite, projekt výstavby NTC sa do konania EYOFu v roku 2021 nepodarí zrealizovať. Takáto zmena by projekt posunula o minimálne 2 roky dozadu (vysporiadanie pozemkov, posudzovanie vplyvov na životné prostredie, územné konanie, stavebné konanie, prepracovanie projektovej dokumentácie, nové verejné obstarávanie) a zbytočne ho predraží o 8 miliónov Eur, ktoré treba na kúpu pozemkov v inej lokalite, čo momentálne mesto Košice navrhuje.

STZ s takýmto návrhom nesúhlasí a zdôrazňuje, že ak má byť táto infraštruktúra dokončená do konania EYOF 2021, nedá sa v žiadnom prípade uvažovať o jej presunutí do inej lokality. Musí sa začať stavať v súčasnej lokalite najneskôr na jeseň 2019  a je nutné zabezpečiť dofinancovanie projektu v schválenom pomere 60% vláda SR, 20% mesto Košice a 20% STZ, aby bol celý projekt podľa plánu do začatia hier EYOF 2021 dokončený.

Vložené: 04. 03. 2019       Kategória: Tenis doma

Sústredenie žiačok v NTC

V dňoch 25. - 27. novembra sa v Národnom tenisovom centre (NTC) konalo sústredenie žiačok narodených v rokoch 2006 a 2007, ktoré každoročne organizuje Slovenský tenisový zväz (STZ). Na sústredení sa zúčastnilo osem dievčat pod vedením skúsených trénerov (kondičný tréner Hynek Fučík, Rudolf Horváth, František Horváth, Marek Hrehorčík, Ján Matúš, Rastislav Nakládal). Počas sústredenia boli dievčatá aj testované pod vedením metodika STZ Juraja Nemčeka.

27. 11. 2019

Sústredenie žiakov úspešné

V dňoch 18. - 20. novembra sa v Národnom tenisovom centre (NTC) konalo sústredenie žiackych reprezentantov narodených v rokoch 2006 a 2007, ktoré každoročne organizuje Slovenský tenisový zväz (STZ). Na sústredení sa zúčastnilo osem chlapcov pod vedením skúsených trénerov (vrchný rad zľava: kondičný tréner Hynek Fučík, Rudolf Horváth, František Horváth, Tomáš Ševcov, Ján Matúš a Rastislav Nakládal). Počas sústredenia bolo aj testovanie chlapcov za účasti metodika STZ Juraja Nemčeka. Na budúci týždeň bude obdobné sústredenie žiačok.

20. 11. 2019

Hlasujte o Tenistu roka

Aj v tomto roku sa môžu slovenskí tenisoví priaznivci zapojiť do hlasovania v koncoročnej ankete. Opäť môžu zvoliť najpopulárnejšieho slovenského tenistu alebo tenistku. Výsledky hlasovania budú známe 22. novembra na slávnosti Tenista roka 2019. Hlasujte do 18. novembra 2019.
TU SA ZAPOJTE DO HLASOVANIA!

07. 11. 2019

Víťazmi B. Bystrica a Piešťany

V celoslovenskom finále jubilejného 15. ročníka Detského Davis Cupu a Fed Cupu s Nadáciou SPP zvíťazili v AXA aréne NTC chlapci TC BASELINE Banská Bysrica a diečatá TK HSC Piešťany. Po druhý raz na tomto podujatí udelil Slovenský olympijský a športový výbor spolu so Slovenským tenisovým zväzom Ceny fair play. Získali ich dievčatá TC Play Tennis Malinovo a TK Mladosť Košice a chlapci TK Banská Bystrica. Najbojovnejšími hráčmi v celoslovenskom finále boli Timotej Turóci (1. TC Humenné) a Lujza Zimenová (TK Žilina). Ceny odovzdával prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko a predsedníčka Klubu fair play SOV Katarína Ráczová.

06. 10. 2019

news img

Vo finále tri bystrické kluby

Na 15. ročníku celoslovenského finále Detského Davis Cupu a Fed Cupu sa zúčastnilo 12 chlapčenských a 12 dievčenských tímov. Do finále sa prebojovali až tri z Banskej Bystrice. V oboch kategóriách má zastúpenie klub TK Banská Bystrica, pričom v Davis Cupe bude ich súperom mestský rival TC BASELINE. Vo Fed Cupe zabojujú o prvenstvo s TK HSC Piešťany.

06. 10. 2019

Hviezdy sa venovali deťom

Šiesty ročník akcie Peugeot Tennis Day bol plný hviezd. Deti mohli na autogramiáde získať podpisy svojich tenisových idolov – Norberta Gombosa, Igora Zelenaya, ich daviscupového kapitána Dominika Hrbatého, slovenskej ženskej jednotky Viktórie Kužmovej  spolu s jej trénerom Michalom Mertiňákom, Karolíny Schmiedlovej, Magdalény Rybárikovej, nádejného hráča NTC Lukáša Kleina ale i bývalých vynikajúcich tenistiek Kariny Cílekovej-Habšudovej a Henriety Nagyovej.

05. 10. 2019