• PEUGOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA

Stanovisko STZ k príprave podujatia EYOF 2021

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tenis doma » Stanovisko STZ k príprave podujatia EYOF 2021

news img

Národné tenisové centrum Košice je spoločným projektom Mesta Košice a Slovenského tenisového zväzu. Oba subjekty sú akcionármi pre tento účel založenej spoločnosti NTC Košice, a.s. NTC ako športovisko má slúžiť aj v rámci organizácie podujatia Európsky olympijský festival mládeže EYOF 2021 na usporiadanie tenisových súťaží a zároveň by bolo možné využiť 2 tréningové haly aj pre organizáciu súťaží v gymnastike a džude.

Na projekt bolo v auguste 2017 vydané právoplatné územné rozhodnutie. Magistrát mesta Košice, ako špecializovaný stavebný úrad pre dopravné stavby, koncom januára pozastavil stavebné konanie k dopravným stavbám. Voči tomuto rozhodnutiu sa spoločnosť NTC Košice, a.s. ako investor odvolala, lebo ho považujeme za neodôvodnené, pretože mesto Košice ako cestný správny orgán už raz v októbri 2017 vydalo súhlas pre účely stavebného konania s predloženým dopravným riešením a riešením statickej dopravy.  Ostatné rozhodnutia a podklady pre stavebné konanie (okrem dopravy) sú už vydané a právoplatné. Zároveň je ukončené verejné obstarávanie na dodávateľa stavby, takže hneď po vydaní právoplatného stavebného povolenia sme schopní začať výstavbu. Predpokladaná doba výstavby projektu je 20 mesiacov a k EYOFu bude na jar 2021 dokončená.

Lokalitu Popradskej na Terase navrhol Magistrát mesta Košice, STZ túto plochu akceptoval ako vhodnú pre výstavbu projektu. V súlade s územným plánom ide o plochu určenú na šport. Spoločnosť NTC Košice má ako nájomca uzatvorenú s mestom Košice platnú nájomnú zmluvu na dotknuté pozemky na dobu 20 rokov, ktorú schválilo mestské zastupiteľstvo na jeseň 2017.

Ak by sa mal projekt realizovať v inej lokalite, projekt výstavby NTC sa do konania EYOFu v roku 2021 nepodarí zrealizovať. Takáto zmena by projekt posunula o minimálne 2 roky dozadu (vysporiadanie pozemkov, posudzovanie vplyvov na životné prostredie, územné konanie, stavebné konanie, prepracovanie projektovej dokumentácie, nové verejné obstarávanie) a zbytočne ho predraží o 8 miliónov Eur, ktoré treba na kúpu pozemkov v inej lokalite, čo momentálne mesto Košice navrhuje.

STZ s takýmto návrhom nesúhlasí a zdôrazňuje, že ak má byť táto infraštruktúra dokončená do konania EYOF 2021, nedá sa v žiadnom prípade uvažovať o jej presunutí do inej lokality. Musí sa začať stavať v súčasnej lokalite najneskôr na jeseň 2019  a je nutné zabezpečiť dofinancovanie projektu v schválenom pomere 60% vláda SR, 20% mesto Košice a 20% STZ, aby bol celý projekt podľa plánu do začatia hier EYOF 2021 dokončený.

Vložené: 04. 03. 2019       Kategória: Tenis doma

Potrestanie disciplinárneho priestupku Norberta Gombosa

Trénerský úsek STZ, zastúpený športovým riaditeľom Ing. Vladimírom Habasom, rozhodol v zmysle čl.33, bodu 3. Disciplinárneho poriadku STZ udeliť športovcovi Norbertovi Gombosovi pokutu vo výške 67 eur za urážky a zosmiešňovanie súpera. Norbert Gombos ako reprezentant SR a člen NTC tímu v priebehu extraligového stretnutia mužov medzi družstvami TK Slávia STU Bratislava a TC Empire Trnava, ktoré sa odohralo dňa 3. 5. 2019, zdieľal na sociálnej sieti Instagram vulgárne označenie súpera a to zdieľaním statusu tretej osoby. Takéto konanie je v rozpore s Článkom II., bodom 11. Štatútu reprezentanta SR v tenise v tímoch pre Davis Cup a Fed Cup, s Článkom VI., bodom 1. Štatútu zväzového centra prípravy mládeže NTC a so zásadami slušného a profesionálneho správania sa športovca pri vystupovaní na verejnosti. Trénerský úsek STZ vo svojom rozhodnutí vzal do úvahy skutočnosť, že Norbert Gombos si doteraz vzorne plnil svoje reprezentačné povinnosti, nebol nikdy disciplinárne potrestaný, uvedený status vymazal a za svoje konanie sa ospravedlnil zástupcovi klubu TC Empire Trnava p. Hlavnovi. Disciplinárny priestupok bol so športovcom osobne prerokovaný dňa 16. 5. 2019.
Slovenský tenisový zväz dôrazne odsudzuje všetky formy hanlivého znevažovania súperov.

17. 05. 2019

Tituly v Bratislave získali mladší žiaci Poklemba a Flimelová

Letné majstrovstvá Bratislavy v kategórii mladšieho žiactva vyhrali Filip Poklemba (TK Tennis Classic Bratislava) a Kristína Flimelová (TK Slovan Bratislava).  Na šampionáte, ktorý usporiadala  TŠP-tenisová škola Petržalka, sa účastnilo 34 dievčat a 28 chlapcov.

15. 05. 2019

V Bratislave vyhrali Pokorný a Kerdíková

Na dvorcoch Slávie STU Bratislava sa uskutočnili letné regionálne majstrovstvá Bratislavy v kategórii dorastu, z ktorých nám poslal fotografie riaditeľ podujatia Mário Popovič. Víťazom dvojhry sa stal Lukáš Pokorný (TK LOVE 4 tennis Bratislava), keď vo finále zdolal domáceho Sebastiána Pjonteka. Štvorhru vyhrali Sebastián Pjontek, Samuel Peško (TK Slávia STU Bratislava), štvorhru dorasteniek Kristína Lacová, Sandra Mária Kerdíková (TK Jednotka Bratislava). Vo finále dvojhry dievčat bola úspešná Sandra Mária Kerdíková.

15. 05. 2019

O turnaji detí v Banskej Bystrici

Počas víkendu sa na kurtoch TK Banská Bystrica uskutočnil  turnaj chlapcov a dievčat do 10 rokov, o ktorom nás informoval Peter Mazúch. Veľkú pochvalu si zaslúžia deti za predvedenú hru, bojovnosť a fair play. Spomeniem aj rodičov, ktorí vytvorili priateľskú atmosféru a tým pomohli k vydarenej akcii. Víťazmi sa stali Nikola Farkašová z TK Banská Bystrica a Jozef Karas zo Šport Park Lúčky. Za najbojovnejších hráčov turnaja boli vyhlásení Lea Véghová z Lučenca a Michal Ondík z Banskej Bystrice.

14. 05. 2019

news img

Gombosa bude STZ riešiť podľa predpisov

Slovenský tenisový zväz opakovane zdôrazňuje, že odsudzuje všetky formy nešportového správania. V prípade udalostí po skončení finále extraligy mužov vyvodí STZ dôsledky za porušenie štatútu reprezentanta voči Norbertovi Gombosovi v zmysle platného Disciplinárneho poriadku STZ. V prípade nenastúpenia TC Empire Trnava v súťažiach družstiev bude postupovať STZ podľa platných predpisov.

09. 05. 2019

news img

Stanovisko STZ k extraligovému finále mužov

Slovenský tenisový zväz odsudzuje hanlivé znevažovanie súperov, ktoré sa objavilo na sociálnych sieťach počas extraligového finále mužov TK Slávia STU Bratislava - TC Empire Trnava 3. mája 2019. Reakciu TC Empire Trnava, stiahnuť všetky druzstvá zo súťaží STZ, považuje zväz za neprimeranú.

04. 05. 2019